Travel helg for de ølglade - egne temakvelder for både damene og herrene

Under den populære ølbryggerkonkurransen kårer publikum det beste lokalbrygget, men det skjer mye mer under Helgeland Hjemmebryggerfestival.

Under den populære ølbryggerkonkurransen kårer publikum det beste lokalbrygget, men det skjer mye mer under Helgeland Hjemmebryggerfestival. Foto:

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Førstkommende helg er det mye som skjer for dem som setter pris på øl. I forbindelse med Helgeland Hjemmebryggerfestival på lørdag, arrangeres det i tillegg en rekke arrangementer både før og etter konkurransen. Ifølge leder Espen Olsen Reines i Vefsna ølklubb finnes det et tilbud til alle, fra glade amatører til engasjerte ølnerder.

– Først og fremst er jo vi i ølklubben veldig glade for at serveringsstedene i Sjøgata selv tar initiativet til forskjellige arrangement, og kommer til oss slik at vi kan styrke festivalkonseptet, sier Olsen Reines.

Allerede torsdag tjuvstarter festivalen med ølsmaking sammen med representanter fra Austmann bryggeri, før damene får sin egen kveld på Nano med Damer og Øl på fredag. Dit kommer bryggerimester hos Ringnes, Gunhild Kolvereid Tolleshaug fra Mosjøen, sammen med ølsommelier Liv Bogen og Hege Ramseng for å gi en grundig innføring i hvorfor damer også kan drikke øl.

Samme kveld kan herrene få en kulinarisk opplevelse på Vikgården der ølkjenneren Inge Staldvik leder gjestene gjennom kvelden, før den beste hjemmebryggeren skal kåres på lørdag kveld.

– Vi flytter publikumskonkurransen fra Jacobsenbrygga til Kulturverkstedet i år. Vi får bedre plass i tillegg til å være på gateplan, og håper så mange som mulig tar turen innom for å smake på de ulike ølene som er brygget lokalt, sier Olsen Reines.

Han lover god stemning med levende musikk, og utover lørdagskvelden åpner utestedene opp for nachspiel for festivaldeltakerne.

– Oktober er som kjent en fin måned for øl, og dette er arrangementer utenom det vanlige. Alle de involverte spisestedene i Sjøgata samarbeider om dette, noe som gjør det lett og oversiktlig for deltakerne å finne fram til de ulike arrangementene, sier Olsen Reines.

Artikkeltags