Gå til sidens hovedinnhold

Endelig trombonelærer og opptak av nye musikanter

Artikkelen er over 4 år gammel

Torsdag 8.juni har Mosjøen skolekorps opptak for nye aspiranter og drillere. Her får de unge håpefulle prøve instrumenter, og det er flere nyheter ved instrumentprøvingen.

- Vi er veldig glade for at vi har fått trombonelærer og drillinstruktør. På torsdag kan de som ønsker komme og prøve instrumenter og drillstav, så begynner de å spille fra høsten av. Både gutter og jenter er velkommen til korps og drill, sier dirigent Ragni Einmo. Lena Finseth Sørum blir drillinstruktør og tamburmajor.

Mosjøen skolekorps har fått tak i trombonelærer, etter at dette har manglet i flere år. Rune Hatten har vært trombonelærer for korpset før, rundt år 1995-96, og er nå tilbake igjen.

- Det blir spennende å se, jeg vet ikke hvor mange elever det blir. Jeg føler veldig for denne instrumentgruppen, og ser at dette kan få opp antallet messingblåsere. Jeg er klar for å få opp antallet trombonespillere, sier Hatten.

- De som begynner nå vil begynne helt fra scratch. Da er det mye å lære, og gruppa får undervisning i noter, instrumentet og blåseteknikk. Å bli selvstendig trombonist er en prosess som tar flere år. Mange starter på et instrument og hopper av eller skifter over til et annet, sier Hatten. Han påpeker at å spille i korps ikke bare er en oppgave for korpsmedlemmet.

- Vi er avhengige av foreldrene og at de er villige på å høre på når barna når de øver. Det er veldig viktig at barna øver hjemme. Foreldrene er en nøkkelposisjon for å få det til, det er viktig at de støtter barna. Noen foreldre er restriktive til korps fordi de hører at det er mye dugnad, men jeg tror ikke det er verre enn i andre aktiviteter, sier Hatten. Barna kan begynne tidlig å spille trombone.

- De begynner når de er 7-8-9 år. Det som er litt spesielt med trombone er at korpsmedlemmene må ha litt armlengde når de skal begynne å spille, for å få det til, så vi er avhengige av at de er store nok rent fysisk, sier Hatten. Han har studert mellomfag i musikk på UiT og daværende Høgskolen i Nesna.

- Jeg er spent på oppslutningen og hvor mange som velger trombone, det er jo det tøffeste instrumentet i korpset, avslutter Hatten.

Kommentarer til denne saken