Gå til sidens hovedinnhold

– Vi skal prøve å fylle Mosjøen med korpsmusikk

Artikkelen er over 4 år gammel

I helgen arrangeres Mosjøen korpsfestival av Mosjøen skolekorps.

– Vi skal prøve å fylle Mosjøen med korpsmusikk og lage en fest for Mosjøen, sier dirigent Ragni Einmo. Deler av festivalen blir åpen for publikum.

– På lørdag marsjerer vi til torget hvor det blir offisiell åpning og en del felles spilling. Vi skal også ha konsert i Byparken lørdag. Ellers kan det hende folk hører korpsmusikk andre steder rundt omkring i byen. Brønnøysund skolekorps har for eksempel spurt om de kan spille et eget sted, og det kan det hende flere korps vil. Alt blir klart etter ledermøte fredag kveld, sier Einmo.

I programmet står det "Etter åpning blir det spontanspilling på tre steder, Mosjøen skolekorps guider til de forskjellige stedene".

- I tillegg blir det noen interne greier med drillseminar, aspirantseminar og festkveld på lørdag. Da skal Lukas Ivarrud lære musikantene noen moves, et band fra musikklinja opptrer og det blir diskotek for alle korpsmedlemmene, sier Einmo.

Til sammen er omtrent 400 påmeldt festivalen fra 10 korps fra Steigen i nord til Trondheim i sør.

– Dette er inkludert Mosjøen skolekorps. Hvert skolekorps melder på en gjeng, så i de 400 er det både drillere, aspiranter, voksne, musikere og alt, sier Einmo. Deltakerne skal bo på Mosjøen skole. Det foregår mye dugnadsarbeid før og under en slik festival.

– Det er i hovedsak foreldre som bidrar, med blant annet å lage program, kjøpe inn mat, registrere folk på rom og være nattevakter. All ære til de som bruker fritiden sin, sier hun, og fortsetter med å utdype det som kan bli vanskelig.

- Å lage mat til så mange kan bli en utfordring. Dugnadsfolket skal lage taco til 400 personer, men det virker som om de har kontroll, sier Einmo.

Tidligere har det vært korpsfestival i Mosjøen i 2012 og 2008.

- Det har vært den første helga i juni begge gangene, og fint vær. Vi er glad for at værmeldinga spiller på lag i år også, og håper vi ikke jinxer det nå, sier Einmo.

Kommentarer til denne saken