Anbefales på det sterkeste av kinosjefen: – Dette har ikke noe med min smak å gjøre

Historisk kjærlighet: A United Kingdom er basert på den sanne og fantastiske kjærlighetshistorien til afrikanske Seretse Khama og engelske Ruth Williams.

Historisk kjærlighet: A United Kingdom er basert på den sanne og fantastiske kjærlighetshistorien til afrikanske Seretse Khama og engelske Ruth Williams.

Artikkelen er over 2 år gammel

Godbitene står i kø for filmelskere denne påsken. Mosjøen Kino byr på humor, action og seriøst kjærlighetsdrama.

DEL

Påskens filmfest har allerede startet på Mosjøen kino.

– Fredag var det norgespremiere på hele fem filmer. Til sammen skal vi vise ti forskjellige filmer gjennom påsken, forteller kinosjef Per Breirem hos Mosjøen Kino.

Norgespremierene han snakker om er «Gråtass redder gården», «The Boss Baby», «A United Kingdom», «Going in style» og «Get out».

Vakker film

Kinosjefen har selv ikke rukket å se alle filmene som skal vises på Mosjøen Kino denne påsken, likevel trekker han fram animasjonsfilmen «The Baby Boss» som en publikumsfavoritt.

– Den har jeg bare sett noen minutter av, men vi har hatt en trailerfilm gående en stund og både unge og gamle har flirt riktig godt av det de så, forteller Breirem.

«A United Kingdom» har han sett, og den anbefaler han på det sterkeste.

– Dette har ikke noe med min smak å gjøre, for dette er en stor og vakker film men en historie fra virkeligheten. Vi viste den som førpremiere på Seniorkinoen denne uken, det virket som at publikum likte den, forteller kinosjefen.

Filmen er basert på den sanne og fantastiske kjærlighetshistorien til afrikanske Seretse Khama og engelske Ruth Williams. Khama var tronarving til landet som nå er Botswana. I 1948 giftet de seg og trosset dermed sine familier, den britiske kolonimakten og ikke minst nabolandet Sør-Afrika som samtidig innførte apartheid. Den har fått strålende anmeldelser i engelske aviser.

– Jeg hadde ingen anelse om denne historien som skjedde i kolonitiden. Historien er full av intriger, og ingen kan være så arrogante som engelskmenn når de legger den siden til, sier Breirem megetsigende.

«Fast & Furious 8»

Breirem har også tro på at mange vil like filmen «Going in style» med blant andre Morgan Freeman og Michael Cain.

– Filmen handler om tre gamliser som skal gjøre et bankran. De skal ta igjen over banker og bankansatte eter å ha blitt utsatt for kafkaske overgrep. Cain får et nytt gjennombrudd med denne filmen.

Filmpåskens største godbit for mange er nok «Fast & Furious 8».

– Jeg er ikke bilgal, men denne filmen er heftig. Det går fort unna med enorme actionscener og mye humor, så denne liker jeg, sier Breirem.

Artikkeltags