Gå til sidens hovedinnhold

– Jeg har i utgangspunktet ingen steder å vise bildene mine fram. Dette ble en fin anledning

Artikkelen er over 4 år gammel

Bilder av Kirsti Stokland, Are Kilvær og Per Vikan henger på Hotell Skaret i Mosjøen.

I alt er henger 20 bilder av de tre kunstene fra Mosjøen på veggene i hotellets fellesareal og møterom.

– Jeg håper at turister og andre som bor her finner inspirasjon til å besøke også mitt nye Galleri i Sjøgata. Veldig hyggelig å bli spurt om jeg vil vise fram bildene mine på hotellet, sier Stokland. Bildene hennes er basert på teknikken fotografikk, som enkelt fortalt er fotografier koplet med mye etterarbeid i bildebehandlingsprogram.

Kilvær og Vikan er mest kjent for sine akvareller. Kilvær lager mange motiver fra Sjøgata, mens Vikan lager flest motiver med inspirasjon fra helgelandsnaturen, fra kyst til innland.

– Jeg har i utgangspunktet ingen steder å vise bildene mine fram. Dette ble en fin anledning, og her på hotellet er jo folk innom stadig vekk. Jeg håper selvsagt at mange kikker på maleriene, sier Vikan.

Levende utstilling

Kunsten på hotellveggene er ikke bare en utstilling. Bildene er også til salgs. Stokland satser på å ha en viss utskifting av bildene etter hvert.

– Det vil gjøre utstillingen mer levende, sier hun.

– Vi ønsker jo å bli sett. Det er dessuten litt tøft at vi har et helt hotell som viser fram kunsten vår, kommenterer Vikan.

Hotelldirektør Pål Leknes Hanssen begynte å jobbe på hotellet sist sommer. I forbindelse med oppussing av fellesarealer i første etasje, kom han på ideen om å invitere lokale kunstnere.

– Stokland, Vikan og Kilvær tente med en gang. Jeg er jo glad i å vise bildene til gjestene våre, og flere som bor i Mosjøen har kommet hit i ens ærend for å se på bildene, sier Leknes Hanssen. Han legger til at han er i dialog med flere kunstnere om deltakelse.

– Blant andre fotograf Morten Eriksen, sier Leknes Hanssen. Han avslører at han sysler med tanker for Galleria Kunstfestival, som arrangeres i Mosjøen i juli hvert år.

Galleria kunstfestival

– Jeg ønsker at vi kan sette av noen av våre lokaler til kunstnerisk virksomhet. Vi ser i festivalen hvert år at kunstnere savner et større fellesskap, et sted å møtes for både kunstnerisk dialog og for felles aktiviteter, som workshop. Vi ønsker et spikret opplegg her. Transport inn til sentrum skal vi alltids ordne.

– Jeg tror at et slikt opplegg i så fall må inn i Galleria-programmet, kommenterer Vikan.

 

Kommentarer til denne saken