Skal ha tak i den første festspillsjefen for Festspillene Helgeland

Sjøgata

Sjøgata Foto:

Av
DEL

Galleria Kunstfestival, også kalt Norges lengste kunstgalleri og beskrevet som kunst uten filter, ble første gang arrangert i Mosjøen i 2006. Siden har det vært ett av sommerens høydepunkt i byen der glade amatører har fått vist seg fram i samme miljø som profesjonelle og meritterte kunstnere, skriver Festspillene på Helgeland i en pressemelding. Etter hvert har profilen endret seg noe, slik at det nå er flere inviterte kunstnere som deltar.

Fra 2018 ble Galleria organisert som et aksjeselskap der ideelle organisasjoner i tilknytning til Sjøgata-miljøet står som eiere. I 2019 er paraplyorganisasjonen Festpillene Helgeland under etablering, der Galleria sammen med Byfestveko og Toppen-kurset har som mål å gi et bredt og variert tilbud preget av høy kvalitet innenfor musikk, visuell kunst og scenekunst. Vefsn kommune, Sparebank 1 Nord-Norge og Helgeland Sparebank er sentrale støttespillere.

Nå har festspillene Helgeland bestemt seg for å se etter en festspillsjef for årets festival. Et av kravene til vedkommende er å være til stede under Festspillene på Helgeland 29. juni–7. juli.

Artikkeltags