Stor partyhelg i Mosjøen: - Et j ... bra band

Kommer: Ole Paus & Jonas Fjeld er på turné og gjør konsert i Mosjøen kulturhus lørdag – hvis helsa holder. De to rustne herrene avløses av Cobra, The Drunken Sailors, Emma Band og TLQ. (Foto: Presse)

Kommer: Ole Paus & Jonas Fjeld er på turné og gjør konsert i Mosjøen kulturhus lørdag – hvis helsa holder. De to rustne herrene avløses av Cobra, The Drunken Sailors, Emma Band og TLQ. (Foto: Presse)

Artikkelen er over 3 år gammel

Viser, country, jamrock, folkrock eller sørstatsrock. Det er tid for vårløsning på festfronten.

DEL

Ingen bysprint uten after ski, det er sikkert som snø i gågata. Selve bysprintfesten foregår på Fru Haugans Hotel, og da har The Drunken Sailors fått med seg Eldar Vågan for å skape skikkelig partystemning.

Sørstasrock fra dalan

Foretrekker du laid back oppvarming, frister Ole Paus & Jonas Fjeld med showet «Hvis helsa holder» i Mosjøen kulturhus, hyret av Roar Møller.

– Jeg synes To Rustne Herrer er et j... bra band, og kjører en runde med de på Helgeland, sier arrangøren – som har gjort noen konserter med Ole Paus med jevne mellomrom, og Paus & Fjeld for 20 år siden. De rustne herrene gjør konsert i Brønnøysund i kveld fredag og den er utsolgt.

Bysprintlørdagen er det Cobra som spiller på Gilles cafe i Sjøgata 6. Bandet består av lokale hattfjelldalshelter som byr på heftig sørstatsrock.

– Det beste som er kommet fra Hattfjelldal på lange tider. Et j ... bra band, melder Møller.

Aktivitet avler aktivitet

Rusler du videre i Sjøgata, kan du jo droppe innom Garasjepuben i nummer 31. Der er det TLQ (Tito Lausteen Quartet) som skaper musikk med harmonier, riff, improvisasjon og moderne elementer. Bandet vant Union Blues Cup på Notodden i 2015, og identifiserer seg med sjangeren jamrock. På Sneppen er det Emma Band som sørger for musikken. Berit Emma Forsmo lover heftig country og hæla i taket. Hun er aktuell med låten «Min gutt».

Men hvordan er egentlig bysprinthelga tradisjonelt sett?

– Utelivet er veldig bra, det er mange som kommer på by'n bysprintlørdagen.

– Skal du ut selv?

– Nei, jeg må jobbe, ellers hadde jeg gjort det.

– Hva er de beste helgene for utelivsbransjen?

– Vi har en del gode helger som Sjøgata Live, Rock On Mosjøen, Bysprinthelga, Byfesten og Gilles Garden, og Tiendebytte, Hanedagene er mer varierende, sier Møller. Han har tro på aktivitet som ombefatter flere.

– Det pleier å bli bra. Samarbeid er smart.

Artikkeltags