Nå får barna også ta del i Arktisk Mat - får boltre seg på eget mattorg

Mattorg: F.v lærer Veronika Jakobsen på restaurant- og matfag på Mosjøen VGS, banksjef Atle Edvardsen i Sparebank1 Nord-Norge og lærer Lars Henrik Kristiansen ønsker velkommen til mattorg ved Vikgården under Arktisk Mat.

Mattorg: F.v lærer Veronika Jakobsen på restaurant- og matfag på Mosjøen VGS, banksjef Atle Edvardsen i Sparebank1 Nord-Norge og lærer Lars Henrik Kristiansen ønsker velkommen til mattorg ved Vikgården under Arktisk Mat. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

I helga går matfestivalen Arktisk Mat av stabelen i Mosjøen, og arrangører og sponsorer søker hele tiden etter å utvikle konseptet. En av nyhetene i år blir et eget mattorg for barna, og på torsdag formiddag skal 60 unger fra 1–4 trinn på SFO på Mosjøen skole få lage sin egen mat i hagen på Vikgården.

– Vi ønsker jo å nå ut til en størst mulig gruppe under Arktisk Mat, og synes derfor det var passende at ungene fikk et eget tilbud. På barnas mattorg skal de få hjelp av restaurant- og matfag til å grille sine egne lakseburgere, og Retura kommer for å lære dem mer om avfallssortering. I tillegg skal vi i banken være representert med forskjellige aktiviteter, sier banksjef Atle Edvardsen i Sparebank 1 Nord-Norge.

Han håper mattorget kan bli en fast tradisjon i framtiden og håper samtidig det kan vekke interessen for mat hos de yngste.

– For oss er det som sagt viktig at flere får ta del i festivalen, og dette vil forhåpentligvis bidra til å skape engasjement tidlig. Det ligger jo også en del læring i det de skal gjøre, så dette er et prosjekt i Arktisk Mat sin ånd, sier Edvardsen.

Det er likevel bare ikke de minste som får et mattorg å boltre seg på. Lørdag stenges gata utenfor hagen for å gjøre plass til lokalmatprodusenter og andre som skal tilby vefsningene smaksprøver og produkter for salg.

– I tillegg til de lokale matprodusentene skal restaurant- og matfag steke melkaker, mens lokalmatgruppa på naturbrukslinja skal servere grillet laks og klippfiskgryte. Det er en flott mulighet til å bli mer kjent med lokalmatprodusentene i regionen vår, og bålkaffe blir det selvsagt også. Vi håper derfor at vefsningene benytter seg av muligheten, sammen med deltakerne og kokkene på Arktisk Mat, sier lærer Lars Henrik Kristiansen.

Artikkeltags