- Jeg har fått lov å leke meg med hele musikklinja i to hele dager. Elevene har fått spørre meg om alt mulig, unntatt sexlivet mitt, sier Lo da han åpnet konserten. Kristoffer Lo er en komponist og musiker som spiller i flere band og har vunnet spellemannspriser.  Han er utdannet ved jazzlinjen i Trondheim.

Publikum fulgte nøye med til hans åpningsnummer hvor han brukte flere instrumenter.

Se bildeserie

- Vi har snakket mye om det å improvisere og hva som skjer når vi lager musikk på direkten som dette. Det skjedde nå, og da må jeg takle det underveis, forklarte Lo.

Hele musikklinja ble med på den siste låten.

- Her har vi bare jobbet med gehør. Jeg har sunget til elevene, så måtte de lære seg melodien på instrumentene sine, sier Lo.

Lærer på musikklinja, Martin Fjellseth takket Lo for bidraget.

- Jeg tror alle har satt pris på besøket. Det har vært en inspirasjon, sa Fjellseth og overrakte en gave til musikeren.

- Vi fikk en ide om å hente opp Kristoffer fordi han er en aktiv musiker innen jazz og pop, og vi synes det er viktig at elevene får møte noen som er aktuelle i dag. Han kan snakke om hverdagen som musiker og hva som skal til, og har vært veldig flink til å prate med elevene enkeltvis, sier Fjellseth.

- Vi har snakket om musikerlivet, så elevene kan få en formening om hva de gir seg ut på om de velger det. Vi har spilt en del, lyttet en del, trampet og klappet, og gjort andre ting enn de gjør til vanlig. Det har vært veldig bra og jeg har kost meg veldig. Jeg synes det er bra at skolen tar iniativ til dette. Musikklinja har en fin gjeng, det har ikke vært noe bråk, sier Lo.