Morten Harket stiller på utendørsscenen under Rootsfestivalen i sommer. Hvilken dag det blir er foreløpig ikke bestemt. Festivalledelsen har fått stor frihet i å sette sammen festivalmenyen, Harket hadde flere dager han kunne spille.

– Morten Harket kommer med et etter sigende vanvittig bra band, sier festivalsjef Torstein Moe. Han er ikke så reint lite kry over å kunne slippe denne nyheten. Harket var frontfigur i A-ha og har for lenge siden blitt et popikon, ikke bare i Norge, men også i resten av verden. At han skal stå på en utendørsscene i sentrum av Brønnøysund i juli er nesten utenkelig.

Dyr artist

– Det handler om å legge nok penger på bordet for å gjøre det interessant. Det var ganske dyrt dette her. Det desidert dyreste vi har hatt gjennom historien til Rootsfestivalen. Vi er veldig happy med å ha ham på plass, gliser Moe som ikke kan røpe hvor mye de punger ut med.

Festivalen går av stabelen 16. til 19. juli og Harket er den første headlineren som er sluppet. Resten av bandene vil festivalledelsen slippe etter hvert som de har det klart. Det ligger an til at det blir tre band på kveldstid og flere band under gratisarrangementene på dagtid.

To sentrumsalternativ

I fjor ble festivalen for første gang arrangert utendørs og dette ga helt andre muligheter for å skaffe flere store artister disse dagene.

I år står det mellom to ulike utendørsområder. Det ene er samme plassering som i fjor sør for Havnesenteret, det andre er det nye området vest for Havnesenteret som opparbeides i disse dager. Begge er gode alternativer som festivalledelsen vurderer. I fjor satte de et tak på 1.500 publikummere, i år kan det bli mer dersom de tar i bruk det nye området.

– Vi ønsker å bruke det inntektspotensialet vi har til å levere gode varer, forklarer Moe om den store satsingen for 2014.