Lørdag inviterer dansebandet Mix venner, kjente og alle danseglade til fest og feiring på Vegset samfunnshus på Trofors. Her skal bandet feire at de har spilt opp til dans i 25 år.

Gitarist og vokalist Ståle Svartvatn er det eneste medlemmet i bandet som har vært med siden starten. – Å spille musikk er en livsstil. Det føles artig å ha vært med i hele Mix i 25 år, sier han.

Bandet nærmer seg raskt 1.000 spillejobber gjennom karrieren. Det har også blitt tid til sju utgivelser, de første som kassett og bare med lokal distribusjon. De to siste cd-platene har fått nasjonal distribusjon og oppmerksomhet.

– Vi har hatt litt lettere for å ordne oss spillejobber de siste årene. Særlig etter at vi fikk hjelp fra Tylden & co. og kom inn på Norsktoppen med "Dansegalla" i 2005.

Selv om Mix fortsatt har rundt 30 spillejobber i året, innrømmer Svartvatn at det har blitt vanskeligere å få spillinger ute.

– Både bordfester og bygdefester er utdødd, dermed har det blitt langt færre plasser å spille på. Jobben vi får nå er på restauranter, dansegallaer, festivaler og private tilstelninger. Dermed har vi høysesong på sommeren og rundt juletider, men vi er egentlig heldige som har kunnet holde på såpass aktivt som vi gjør.

Lørdag blir det altså stor feiring på Trofors. Svartvatn håper det kommer mye folk.

– Selvsagt skal vi spille selv, men vi har også fått med oss Kåre Ørjedals Orkester. Da kan danseglade også få seg en gammeldans, Vi håper at dette skal være med på å få folk ut av godstolen som ellers ikke er så mye på dans. I tillegg håper vi på å kunne by på en overraskelse eller to, sier vokalisten i Mix.