Over 650 kunstnere fra 78 land deltar med til sammen 2.500 kunstverk under Internasjonale Biennalen for samtidskunst som har pågått i Firenze denne uka.

Blant dem finner vi Marit Skog fra Mosjøen og hennes tredelte maleri "Serenity".

Mye oppmerksomhet

– Jeg stiller ut sammen med en gruppe anerkjente kinesiske kunstnere. Siden de skaper masse oppmerksomhet, blir det også interesse for mitt verk. Flere har lurt om det er kinesisk, ler Marit Skog på telefon fra Firenze.

Biennalen i Firenze arrangeres annethvert år, og er verdens største utstilling av samtidskunst. Deltakerne er plukket ut av en internasjonal komite, sammensatt av eksperter innen samtidskunst fra 13 land. Alle kunstnerne har på forhånd sendt inn foto av ett verk hver. Disse er samlet i en tykk innbundet bok, med beskrivelser til hver kunstner. 11 nordmenn er representert i år. Selv om det ikke er en salgsutstilling har Marit Skog har allerede fått mange gode tilbakemeldinger på kunstverket i løpet av uka. Og ikke minst noen fristende tilbud.

– Det er så utrolig spennende å være her. Du treffer kunstnere fra hele verden og skaffer nye kontakter. Nylig fikk jeg tilbud om å komme til Kina for å jobbe på verkstedet til en kunstner der, forteller Skog.

Alt fra malerier og skulpturer til installasjoner og film blir vist på 11.000 kvadratmeter stort område inne i det eldgamle fortet Fortezza Da Basso, midt i sentrum av den historiske delen av Firenze. Skog forteller at det i tillegg har vært flere interessante foredrag hver dag.

Reklamerer for Sjøgata

– Det er utvilsomt det største jeg har vært med på i min kunstkarriere. Jeg har fått så mye inspirasjon at det nesten er synd det er jul snart. For det har jeg ikke tid til, sier hun.

Skog har i tillegg hatt med seg materiell fra Mosjøen og har fått reklamert for både Sjøgata og Mosjøen som kunstby i Nord-Norge.'

– Folk kommer lett i kontakt med hverandre her og er veldig sjenerøse. Det har blitt mange interessante samtaler og gode tilbakemeldinger. Ikke alle behersker engelsk, men vi gestikulerer og gjør oss forstått så godt vi kan. Det gode med kunst er jo at det er ett universelt språk som ikke trenger så mye forklaring, sier hun.

Lørdag ble avslutningen markert på Biennalen med gallamiddag, før Marit Skog reiser hjem til Mosjøen mandag. Før den tid skal hun prøve å få sett flest mulig av de 2.500 kunstverkene som er utstilt.

– Nivået er veldig bra og jeg har fått sett mye. Men hver gang jeg går rundt er det noe nytt. Jeg har nesten ikke ord, sier Marit Skog.