"Midtveis i Norge" – det beste fra Mosjøen

I STUDIO: Tor Martin Leines Nordaas i Studio Nord, for å spille inn sangen "Det begynner å likne en by" (Foto: Fred Endresen)

I STUDIO: Tor Martin Leines Nordaas i Studio Nord, for å spille inn sangen "Det begynner å likne en by" (Foto: Fred Endresen)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det beste av Mosjøen innen kunst og kultur kommer sammen i en plate for å vise mangfoldet Mosjøen.

DEL

"Midtveis i Norge" skal bli en samleplate med det beste fra Mosjøen innen kunst og kultur.

– Det er Fred Endresen sitt store prosjekt, sier Tor Martin Leines Nordaas, som selv bidrar på platen.

Vafler og kloakk

Samleplaten er planlagt å komme til sommeren i år.

– Vi har jobbet med platen siden juni i fjor og vi satser på at den er ferdig til Utflytterstevnet i år, men det er enda mye som gjenstår, sier Fred Endresen.

Det ligger mye arbeid bak prosjektet. Det endelige produktet blir en dobbelt-CD med 40 låter skrevet og framført av artister fra Mosjøen. En av disse artistene er Helgeland Arbeiderblad-journalist Tor Martin Leines Nordaas. Han har bidratt med en selvskrevet vise om oppveksten i Mosjøen.

– Det blir en slags kjærlighetserklæring til Mosjøen, med glimt i øyet. En setning hyller, mens den andre slår ned på Mosjøen. For eksempel at det lukter av både vafler og kloakk, ler Nordaas.

Sangen som har fått tittelen "Det begynner å likne en by" er en av mange sanger på platen som er ment å samle kulturlivet i Mosjøen, samt profilere byen.

– Alle artistene som er involvert har vært gjennomgående positiv til prosjektet, som skal vise folk at det er show å bo i Mosjøen, sier Endresen.

Finansiering av platen har skjedd med støtte fra næringsliv, kommune og fylket.

– Finansieringen er ikke helt i boks, men den støtten vi har fått har vært enorm. Vi lever med troen om at alt kommer til å gå i boks, derfor satser vi på å ha plata ferdig til juli.

Elg i hoppbakken

Fred Endresen ville at Tor Martin Leines Nordaas skulle være en av artistene som bidro, fordi han hadde jobbet med ham før.

– Jeg visste at han skrev gode tekster, og Mosjøen har en god tradisjon for visesanger som Tor Martin kunne representere. Han blir dermed en del av en helhet som viser bredden i kulturlivet i Mosjøen, sier Endresen.

Selv var Nordaas noe forundret over at han ble spurt.

– At jeg skal være med på plate er jo litt som en elg i hoppbakken, men det var jo veldig artig å lage sangen, sier Nordaas.

Artikkeltags