Mektig av Helgeland kammerkor

IMPONERT: Helgeland KAmmerkor imponerte med sin konsert i kirka i Sandnessjøen fredag.

IMPONERT: Helgeland KAmmerkor imponerte med sin konsert i kirka i Sandnessjøen fredag.

Av
Artikkelen er over 7 år gammel

Helgeland kammerkor fylte kirken i Sandnessjøen til stemningsfull kveldskonsert på fredag.

DEL

Under sin dirigent Christopher Eva presenterte Helgeland kammerkor sin julekonsert «Et barn er født» i Sandnessjøen kirke på fredag. Koret vartet opp med et solid program med stykker fra gammel og nyere tid, og med tekster av blant annet Petter Dass og Karl Erik Harr. Sangtekster om Jesusbarnet, Maria Magdalene og hyrdene danner en rød tråd gjennom konserten og skaper sammenheng mellom de forskjellige stykkene.

Elsker å synge

– Helgeland kammerkor elsker å synge», sier dirigent Christopher Eva som både dirigerer, akkompagnerer og spiller et stykke på kirkens orgel.

Det er mektig i Sandnessjøen kirke når Helgeland kammerkor opptrer. Det er rutine, trygghet og stor musikalitet i framførelsen. Solistene Kjell Oskar Olsen og Anja K. Olsen imponerer, det samme gjør flere av kormedlemmene som bidrar med akkompagnement og tekstlesing.

Klangbildet er rikt, reint og samstemt og bassene gir nydelig fylde. Best kommer korets kapasitet til uttrykk under stykket «O Magnum Mysterium» som er skrevet av en nyere norsk komponist ved navn Morten Lauridsen. Dette var også konsertens høydepunkt og mest krevende stykke. Flere av koristene pustet lettet ut når de var ferdige. Skulle en kritisere, og det blir i så fall bare pirk, så kan det bli litt spinkelt i noen passasjer når ikke hele koret er med, og jeg savner litt mer kontakt mellom kor og publikum, slik de viser når de slipper seg løs under ekstranummeret «Jinglebells»

Stående applaus

– Vi elsker å synge julesanger og kunne hatt et tre ganger så langt program» sier Christopher Eva avslutningsvis. Denne gangen varte det i en time og det var en perfekt kveldsstund og inngang til helga. Publikum var strålende fornøyd og koret fikk stående applaus.

Lørdag skulle koret ifølge programmet videre til minikonsert på Sandnessjøen sykehus og julekonsert i Herøy kirke.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken