Det nye atelieret i Sjøgata 29a ble kjøpt allerede før jul, men først nå åpner Marit Skog dørene for å vise fram sin nyeste utstilling. Hun er strålende fornøyd med endelig å eie sin egen lille kreative hule.

Et hus å snakke med

– Utrolig deilig. Det føles som en gave. Når jeg lukker døra mot byen og bare hører klukkinga fra elva på andre siden, er jeg i min egen verden. Av og til hører jeg lyder og da snakker jeg med huset, innrømmer hun.

– Men ikke minst er det praktisk å få alt samlet på et sted, legger hun til.

Foreløpig har hun valgt å bevare den gamle stilen i bygget, men på grunn av vanskelige lysforhold kan muligens interiøret forandres etter hvert.

Utstillingen til Skog består av klassiske formater hun har jobbet med før. Det betyr ulike variasjoner innen akrylmalerier, collagrafier, kobbertrykk og collage. I tillegg byr hun glasskunst med fat og smykker og noen av hennes tidligere arbeider.

– Jeg jobber først og fremst intuitivt i begynnelsen. Det analytiske tar mer over mot slutten for at det skal bli en helhet ut av det. Jeg liker å blande teknikker, sier hun.

Visdomsspeilene er for eksempel spennende saker. Et lite speil på en behandlet treflate er prydet med visdomsord som betrakteren kan gi seg selv på veien.

– Men de som kjenner meg, vil kanskje si at jeg ikke alltid klarer å leve etter dem selv, ler hun.

Tidsklemma

Det siste året har hun jobbet med utsmykking av psykiatrisk senter på Skjervengan, noe som har resultert i mindre kreativ tid for seg selv. Og sammenliknet med fjorårets store utstilling, er dette riktignok blitt en liten og mer intim utstilling. Men likevel har den et variert og fint spenn, og den produktive kunstneren har lagt ned stor innsats for å få den ferdig i tide.

– Jeg jobber best under press. Men det har blitt mye det siste året. Så mye at jeg har vært nødt til å si nei til forespørsler. Jeg øver meg stadig på å jobbe mindre, sier hun.

Skog jobber mer eller mindre på heltid med sin kunst, bortsett fra stillingen på Galleri Theodor. Og der har hun ikke tenkt å slutte, selv om det nye atelieret er ferdig..

– Det er deilig avveksling å være der. Og salget mitt vil fortsatt primært skje gjennom Theodor. Det nye atelieret er først og fremst et verksted, sier Skog.