Konserten "Verden i Brønnøy" med Brønnøysund Musikkorps og solister ble en opplevelse av de sjeldne. Tørrfiskbrygga var fylt til randen av publikum som bare ville ha mer.

Før konserten lovet dirigent Hans Kristian Edvardsen i Brønnøysund Musikkorps (BMK) en konsertopplevelse som ville gi ett vedvarende magisk øyeblikk. I vel halvannen time holdt BMK med innleide solister publikum i sin makt.

Vi fikk servert alt fra det særegne norske, til spanske rytmer, latinamerikanske trommer, dans, samisk joik og afrikansk sang. Det var åtte ulike solister på scenen, i tillegg til flamencodanseren Maria Pröckl Steen. To av solistene var hentet fra korpsets egne rekker med Gjøran Engen på saksofon og Rolf Arve Wold på klarinett.

Konserten startet med en halling med Britt Pernille Frøholm på hardingfele. Etter hvert fikk hun hjelp av Mamadou Sene som spiller riti som er en slags afrikansk fiolin laget av blant annet krokodilleskinn.

Videre kom musikalske høydepunkt på rekke og rad. Kombinasjonen med korps og de ulike solistene var meget god og ble bedre og bedre ettersom konserten skred fram. Likevel var det liten tvil om at et svensk ektepar i Maria Pröckl Steen og Erik Steen bergtok mest. Med mannen som gitarist klarte Maria Pröckl Steen å trollbinde publikum med sin intense og lidenskapelige flamencodans. Likeså Rafael Sida med sin trommesolo og Åsa Simma med sin vakre og klare stemme da hun joiket.

Liten tvil om at konserten ble en gedigen suksess og vi ser fram til neste store prosjekt i regi av Brønnøysund Musikkorps.

Hildegunn Nielsen Tjøsvoll