Er i gang med «Made in Mosjøen 2» – tar sikte på tidobling av lokal pengestøtte

KLARE FOR SESONG TO: Made in Mosjøen-skaper Aleksander Nordaas (bak til venstre) har fått støtte fra Helgeland Sparebank og Svein Hansen (bak til høyre). Nå satser skuespillerne Lukas Ivarrud (f.v.), Oda Emilie Pedersen og Mathilde Sørdal på en ny sesong av nettserien.

KLARE FOR SESONG TO: Made in Mosjøen-skaper Aleksander Nordaas (bak til venstre) har fått støtte fra Helgeland Sparebank og Svein Hansen (bak til høyre). Nå satser skuespillerne Lukas Ivarrud (f.v.), Oda Emilie Pedersen og Mathilde Sørdal på en ny sesong av nettserien. Foto:

Artikkelen er over 3 år gammel

Aleksander Nordaas har startet arbeidet med «Made in Mosjøen 2» og satser på solid støtte fra lokalt næringsliv.

DEL

– Man må jo fortsette på det man har påbegynt. Tanken bak den første sesongen var at det skulle være startskuddet for en plattform som kunne drive talent- og byutvikling i samme åndedrag. Et lokalforankret prosjekt uten formål å tjene penger, sier Aleksander Leines Nordaas.

Les også: Nominasjonene renner inn

Les også: Hjemmelaget julegave

Les også: Treffer blink med sær serie

– Det er mye idealisme fra min side i dette prosjektet. Jeg vil bygge filmby, og dette er et tiltak som jeg anser som det beste jeg kan gjøre for å oppnå det. Jeg vil få med flere sentrale aktører fra første sesong for å drive med videreutvikling, sier Nordaas, som også satser på et langt større budsjett denne gangen.

– God Helgelandsreklame

– Jeg har budsjettert med minimum to millioner for sesong to. Det var galskap å bruke bare 500.000 kroner på sesong en, rett og slett. Jeg jobbet kveld og natt i ett år, og sto for det meste av etterarbeidet selv. Med et større budsjett ønsker jeg å profesjonalisere miljøet ytterligere. To millioner kroner for 120 minutters spilletid er fortsatt latterlig lavt, i beste fall en tiendedel av en ordinær dramaserie, slår Nordaas fast.

I forrige runde mottok «Made in Mosjøen» omtrent 70.000 kroner i lokal pengestøtte, men Nordaas satser på å tidoble den støtten i år. Første bidragsyter er Helgeland Sparebank som støtter produksjonen med 75.000 kroner.

– Vi synes at dette er et spennende prosjekt og at det er god Helgelandsreklame. Denne serien er jo litt spesiell, men de bygger lokal stolthet og interesse for Helgeland, det setter vi stor pris på, sier Dag Hugo Heimstad, direktør for personmarkedet i Helgeland Sparebank.

– Det er artig å bidra til filmmiljøet på Helgeland og i Mosjøen. Nå oppfordrer vi resten av næringslivet til å bidra, sier Svein Hansen, personmarkedsjef i Helgeland Sparebank Mosjøen.

Satser på 700.000 i lokal pengestøtte

– Jeg håper å få inn 700.000 kroner lokalt fra Helgeland. En del støtteordninger og investorer ekskluderes når man ikke har som mål å gå med overskudd, så det må finansieres av noen som har troa på at det er en verdi i å utvikle by og talenter. Målet er å få inn den lokale støtten før jul, og forhåpentligvis det resterende gjennom andre støtteordninger på nyåret. Går finansieringen i boks som planlagt er det produksjon til sommeren, sier Aleksander Leines Nordaas.

– Er det mulig å tidoble den lokale fjorårsstøtten?

– Vi må ha med resten av byen og regionen for at det skal være mulig å få gjort dette. Litt av tanken med økt budsjett er å kunne betale folk for den jobben de gjør, sier Nordaas, som har begynt arbeidet med den nye sesongen.

– Sesong to fortsetter en tid etter der første sesongen slapp. De som husker første sesong vet at den ble avsluttet av at man var under angrep av et eller annet. Sesong to gir mer svar på det og hva som har skjedd etter angrepet.

– Alt blir bedre

250 lokale personer var i sving foran og bak kamera under den første sesongen av «Made in Mosjøen». En av dem som hadde en stor rolle foran kamera var Lukas Ivarrud, og han er glad for at Nordaas satser på en sesong to.

– Jeg synes det er kjempeartig. Det er nydelig at Aleksander skriver noe som er ganske fresht. Engelsken min er litt bedre etter første sesong, og så tror jeg skuespillerferdighetene mine er bedre, sier Ivarrud.

– Hva vet du om sesong to?

– Aleksander har røpet en del, men jeg vet ikke om jeg kan si noe om det. Men han blir bedre og bedre for hvert prosjekt, så jeg er sikker på at alt i sesong to blir bedre. I tillegg er alle som skal være med fire år eldre og har fått mer erfaring, slår Lukas Ivarrud fast.

Han får støtte fra medstjernene Oda Emilie Pedersen og Mathilde Helen Sørdal, som ser fram til en mulig ny sesong.

– Jeg gleder meg kjempemye. Sesong en var kjempeartig å være med på. Dette er et prosjekt som skiller seg ut, noe nytt og spennende, sier Oda Emilie Pedersen.

– Jeg tror det blir veldig artig, legger Mathilde Helen Sørdal til.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken