En kveld i Arvids profil: – Jeg er kokfornøyd

FESTIVALKOMPONIST: Arvid Martinsen kan se tilbake på en lang musikalsk karriere, og viste fram mange drypp under torsdagens konsert.

FESTIVALKOMPONIST: Arvid Martinsen kan se tilbake på en lang musikalsk karriere, og viste fram mange drypp under torsdagens konsert. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Lytt på nytt-festivalens store høydepunkt var torsdagens konsert der festivalkomponisten Arvid Martinsen sto i sentrum.

DEL

– Det gikk kjempebra! Jeg er kokfornøyd. Det var glimrende orkester, sangere og alt. Vi var veldig happy og feiret oss selv på Gilles etterpå, det var helt fantastisk, slår Arvid Martinsen fast.

Han er den siste i en rekke av dyktige festivalkomponister under «Lytt på nytt», og torsdag fikk han sette sammen et eget program i Mosjøen kulturhus. Der viste han fram både nyskrevne og eldre verk, i tillegg til at han viet halve konserten til utdrag fra musikalen «Heming Unge», som hadde premiere i 2011.

Imponerende unggutt

Sopranen Minda Marie Fiskum satte standarden da hun med sin imponerende stemme framførte en egen soloversjon av «Brygfjelddalstemaet». Siden fulgte de musikalske høydepunktene på rekke og rad.

Det var nok ingen av de 133 tilskuerne i Mosjøen kulturhus som lot seg overraske over at nivået på det som ble presentert var såpass høyt. På scenen fant man blant annet kjente navn som Vefsn-Ensemblet, fløytisten Morten Mortensen og gitaristen Jim-Ronny Lorentzen. Men helt på slutten av del en ble publikum presentert for et ubeskrevet blad.

Med tanke på de mer rutinerte navnene han delte scene med var det dertil enda mer imponerende da ni år gamle Bruno Felipe avsluttet med å synge solo under låten «Komme tilbake». Han hadde riktignok selskap av Marit Thrana til å begynne med, men det unge sangtalentet viste at her har vi en stemme vi forhåpentligvis får høre mye av framover.

– Han er helt rå. Et kjempetalent, der har jeg funnet en ung artistvenn, slår Arvid Martinsen fast.

Håper på ny oppsetting av «Heming Unge»

Del to av konserten var utdrag fra musikalen «Heming Unge». Her fikk solistene Ståle Ytterli, Marit Thrana og Lena Valla skinne. Ytterli markerte seg også ved å gjøre jobben som fortellerstemme underveis.

– Det var fantastisk av Ståle, som er så god til å fortelle. Og vi har gode sangsolister, så det kan ikke bli bedre, sier Martinsen, som håper at det åpner seg en mulighet til å sette opp musikalen på nytt.

– Vi tok opp forestillingen på video, så nå skal vi kjøre i gang promotering for å få det satt opp igjen. Musikalen er ikke kjent andre steder enn i Mosjøen, men nå har vi endelig et dokument vi kan sende rundt, sier Arvid Martinsen.

Stående applaus

133 tilskuere hadde funnet turen til Mosjøen kulturhus for å få med seg konserten og selv om det var mange ledige seter var publikum med fra første stund og avsluttet det hele med stående applaus.

– Vi hadde veldig god kontakt med publikum, og applausen sto i taket. Det var en veldig hyggelig opplevelse. Konserten var kjempebra, men jeg er jo inhabil. Jeg har hatt en fantastisk uke, slår Arvid Martinsen fast.

«Lytt på nytt» har vært arrangert årlig siden 2003 og har fokus på samtidsmusikk. Festivalen er et samarbeid mellom Helgeland Sinfonietta, Vefsn-Ensemblet, Vefsn kulturskole, Musikklinjen på Mosjøen videregående skole, Institutt for musikk ved NTNU, Komposisjonslinjen ved Norges musikkhøgskole og Ny Musikk – Nordland.

Artikkeltags