Gå til sidens hovedinnhold

Lokal slippfest av debutbok: – Både fint og rart

Artikkelen er over 4 år gammel

Håvard Nilsen ga ut debutboken sin i april, men skal holde lokal slippfest i hjembyen Mosjøen under Galleria.

– Jeg synes det er kjempeartig at vi får til å ha en lokal slippfest. Det føles både fint og rart å komme til hjembyen min som jeg ha skrevet dikt om. Men følelser er bra, det kan det blir gode tekster av. Og så gleder jeg meg til å presentere boken både til de jeg kjenner og ikke kjenner, sier Håvard Nilsen.

Les også: Nilsen takker for seg

Uforberedt bokprat

«Litt som den sangen» er gitt ut på Flamme Forlag og er mosjøværingen Håvard Nilsens bokdebut. Han kaller selv sjangeren fortellende lyrikk, og utgangspunktet for boken er åtte adresser Nilsen har et forhold til, blant annet Håreks gate i Mosjøen.

Les også: Vier denne gaten et kapittel i boken

Den lokale slippfesten er lagt til tirsdag 11. juli på Jacobsenbrygga, og i tillegg til servering av vin og muligheten til å skaffe seg en signert bok skal Mette Haustreis lede en bokprat med forfatteren.

– Vi skal ha en samtale om boken og jeg har ikke lyst til å vite spørsmålene hun skal stille på forhånd. Det er mye mer interessant når det ikke er planlagt, men blir til mens vi er der. Så det blir artig.

«Litt som den sangen» var å finne i bokhandlene i april, og den offisielle lanseringen skjedde 20. april på «Hendrix Ibsen» i Oslo, noe Nilsen sier var en god opplevelse.

God støtte fra kjæresten

– Først ønsket min redaktør, Nils-Øivind Haagensen, velkommen, før han leste et dikt han hadde skrevet om boken min. Han er en betydelig poet, så det var stas. Deretter leste Linn Strømsberg og Atle Håland litt fra boken. De har vært til stor inspirasjon for min skriving, så det var fint å gi et vennlig nikk til de som har inspirert meg, sier Nilsen, som også roser kjæresten Monica.

– Å skrive bok tar mye tid, og man er i sin egen verden. Hun har vært en kjempegod støtte, slår han fast.

I tillegg til slippfesten skal Nilsen lese utdrag fra boken på Vefsn bibliotek den 12. juli.

– Anmelderne har ikke vært kjempebegeistret, men man må tåle at folk har ulike meninger om boken. Men jeg er veldig fornøyd med at den ble kjøpt inn av Kulturrådet. Det var jeg mer nervøs for enn anmelderne, så det var veldig godt, sier Håvard Nilsen.

Kommentarer til denne saken