Kari Simonsen til Mosjøen mandag

På scenen: Sverre Bentzen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Kari Simonsen.Foto: Dag Jenssen

På scenen: Sverre Bentzen, Kristoffer Sagmo Aalberg og Kari Simonsen.Foto: Dag Jenssen

Artikkelen er over 2 år gammel

Norsk teaters «Grand old lady» kommer til Mosjøen sammen med Riksteateret og forestillingen «Albert og Anna». av Frode Grytten.

DEL

Frode Grytten er en av våre mest folkekjære forfattere, og med dette stykket har han laget en varm og vakker hyllest til livslang kjærlighet.

Vi kommer tett inn på Albert og Anna, to eldre mennesker, som har elsket hverandre gjennom et langt liv. Albert & Anna er historien om helt vanlig kjærlighet, den kjærligheten som ikke blir sett av andre enn de som deler den.

Som livspartnere har Albert og Anna dyrket sin hage som de har dyrket hverandre. Men nå er Anna i ferd med å forsvinne, og når hun blir borte, er også Albert redd for å miste seg selv. I forestillingen treffer de igjen den unge Anna og den unge Albert. Humoristiske og varme tilbakeblikk skildrer samliv og samhold gjennom vekslende årstider.

Grytten forteller med dette en sterk kjærlighetshistorie. Han er elsket for sine ærlige, morsomme og gjenkjennelige fortellinger om vanlige menneskers uvanlige liv, og står bl.a. bak suksessforestillingene Bikubesong og Sånne som oss. Regien er ved Hildegun Riise og kjærligheten tonefølges av Espen Leite, kjent for sin sjeldent vakre tangomusikk.

Flere aviser har anmeldt forestillingen.

"Et vakkert, tidvis poetisk, kammerspill om kjærlighet"
Bergens Tidende (6)

"…feelgood, men med en dose klokskap og velspilt vemod"
VG (5)

Artikkeltags