– Må være Norges beste band, påstår fansen. Men kun 80 billetter ble solgt

GA ALT: Kråkesølv spilte i Kulturbadet i Sandnessjøen lørdag. Bare 80 stykker hadde kjøpt billett, men stemningen var likevel stor, og bandet ga alt på scenen i den nesten to timer lange konserten. Foto: Jill-Mari Erichsen

GA ALT: Kråkesølv spilte i Kulturbadet i Sandnessjøen lørdag. Bare 80 stykker hadde kjøpt billett, men stemningen var likevel stor, og bandet ga alt på scenen i den nesten to timer lange konserten. Foto: Jill-Mari Erichsen

Av
Artikkelen er over 3 år gammel
DEL

Lørdag kveld sto bodøbandet «Kråkesølv» på konsertscenen i Sandnessjøen. Stemningen var upåklagelig tross tregt billettsalg.

Kråkesølv dukket opp på den norske stjernehimmelen via P3s Urørt allerede i 2008, og har siden den gang gitt ut fem album. Det siste, «Pangea», kom i 2016. De fire medlemmene har base i Bodø, og har vunnet Spellemannspris. Bandet er populært på festivaler med sin musikksjanger og sine nordnorske tekster. De har tidligere spilt på Trænafestivalen, men har aldri stått på scenen i Sandnessjøen. Lørdag var det konsert i Kulturbadet, men bare 80 billetter ble solgt.

– Det er litt skuffende, for det er et veldig godt band som vi håpet skulle tiltale ungdommene, men samtidig er det mye som skjer denne helga. Og det er starten på vinterferien, fortalte kulturkonsulent Trine Mathisen Vassvik.

Særpreg

Tidligere ordfører i Alstahaug Stig Sørra kom sammen med sin kone Helen. For dem var det ikke antall solgte billetter som sto i fokus. De kom for å høre på musikken.

– Det ble litt spontant at vi kom. Noen venner av oss skulle, så da hev vi oss med. Vi er glad i musikken til Kråkesølv, og jeg hørte dem første gang da jeg var aktiv politiker. Da spilte de i Bodø med sin første utgivelse. Jeg kjøpte CD, og fikk den signert. Det er litt morsomt, sier Stig Sørra.

Han synes at musikken har særpreg, og at de skiller seg ut fra andre norske band.

– Og de har nordlandske tekster. Det er bra. Så i kveld skal vi kose oss i et nordnorsk preg.

– Årets konsert

Jørgen Nilsen fra Sandnessjøen var over seg av entusiasme. Han tok turen sammen med venner fra jobben.

– I fjor høst ba jeg Kulturbadet om å booke Kråkesølv. En måned senere fikk jeg beskjed om at jeg kunne kjøpe billett. Og det gjorde jeg. Dette er årets konsert, smiler han.

Han legger ikke skjul på at han er stor fan, og musikken spilles kun på vinyl. Noe annet duger ikke.

– Dette er musikk. Skikkelig musikk. Kråkesølv har overtatt tronen etter trønderske Motorpsycho som Norges beste band.

Han hadde store forventninger før konserten.

– Nå har jeg spilt alle platene i en måned, så det skal bli gøy i se dem live for første gang. Dette må bare bli fantastisk bra. De har vakre dype tekster som man kan kjenne seg igjen i. Og så er de fra Nord-Norge, smiler Nilsen.

Artikkeltags