Gå til sidens hovedinnhold

Vefsn skolekorps dro til Montenegro for å øve før skolestart-konsert: – Veldig intensivt og effektivt

Artikkelen er over 2 år gammel

Fredag 24. august klokken 12.00 arrangerer Vefsn skolekorps med flere en Urban Legens konsert på Torget, for å markere starten på skoleåret.

Denne uka er Vefsn skolekorps i solfylte Montenegro for å øve på sangene til konserten. Gjengen bor på en flott sjømannsskole med gode øvingslokaler. I tillegg til øvingene har korpset blant annet vært i badeland, på båttur og på stranda.

– Det er veldig intensivt og effektivt på en slik tur. Korpset får øve hver dag, noe som tilsvarer sju uker med øving normalt, da vi til vanlig har en øving i uka. Siden øvingene her er så tette glemmer de ikke programmet like lett, sier leder i Vefsn skolekorps, André Lynum.

1800 elever

Alle skolene i Vefsn fra femte klasse og opp til videregående har takket ja til å komme på konserten. I tillegg kommer Grane barne- og ungdomsskole med femte til tiende klasse. Om alle kommer vil det være 1800 elever på Torget, men for videregående er det ikke skolen, men elevene selv som bestemmer om de vil komme eller ikke.

– Vi er spente på denne konserten. Den har i grunn blitt ganske stor, og jeg tror det vil bli knallbra. Det må også nevnes at konserten er åpen for alle som har lyst til å komme, sier Lynum.

Han håper at dette arrangementet kan hjelpe korpset med å få flere rekrutteringer.

– Jeg ser på barna at det er utrolig artig å spille i korps, og vi har plass til mange flere, sier Lynum.

100 musikere

Det er Vefsn skolekorps som arrangerer konserten Urban Legens. Med seg har de Mosjøen skolekorps, Mosjøen hornmusikk, hornmusikken Fram, Vefsn unge strykere, Vefsn kulturskole, Grane kulturskole og musikklinja. Blant annet kommer også Drunken Sailors, The Jennises og Emma Gunnarsen.

– Det blir totalt cirka 100 musikere på Torget, og vi ønsker at dette arrangementet skal gi korpsene en boost, sier Lynum.

Med så mange musikere på planen må scenen på Torget bygges ut. Det har blitt tildelt penger fra Alcoa foundation og Sparebank 1, og det vil stille opp folk fra Alcoa for å hjelpe til med å bygge ut scenen.

Tradisjon

Lynum forteller at de ønsker å få slike skolestart arrangement til å bli en tradisjon. I år er det musikkorpsenes år, og derfor vil det være fokus på korpsmusikk. Andre år vil det gjerne bli fokus på en annen type barne- og ungdomsaktivitet.

– Vi skal evaluere når vi er ferdig med dette arrangementet, om dette er noe vi kommer til å fortsette med, sier Lynum.

Kommentarer til denne saken