Da klokken nærmet seg 12 begynte Torget å fylles opp med publikum som hadde trosset regnværet for å få med seg hva som skulle skje. Små og store med forskjellige instrumenter begynte å spre seg i fire grupper på hvert sitt hjørne av Torget.

Dirigent Ragni Einmo stilte seg mitt på Torget og begynte å dirigere. Etter tur fikk publikum høre trompet, fløyte, klarinett, tuba og trommemusikk. Deretter begynte gruppene å gå mot midten av Torget, hvor de til slutt stilte seg opp og spilte flott musikk før de gikk hver til sitt.

– Norges musikkforbund er 100 år i år. I den forbindelse ble alle landets korps invitert til å delta i nasjonal Flash mob. Det ønsket vi i Mosjøen skolekorps å være med på og vi inviterte med oss de andre korpsene, sier Einmo.

Bildeserie

Korpsene arrangerte en flash mob på Torget i Mosjøen – Se bildene

Mosjøen skolekorps, Vefsn skolekorps, Hornmusikken Fram og Mosjøen hornmusikk trosset dermed lørdagens regnvær for å være med på Mosjøens Flash mob. En flash mob er en gruppe mennesker som plutselig samles på et offentlig sted, der de sammen utfører en uvanlig og ofte morsom handling, for deretter å spre seg igjen.

– Vi var litt uheldige med været, men det var det ingen av medlemmene som fryktet. Det er så artig når korpsene spiller sammen for da er det aldersgrupper fra 7 år til 70 år med, sier Einmo.

Korpsene har øvd hver for seg i forkant og torsdag ble det holdt en fellesøvelse i skolegården. Einmo er veldig fornøyd med innsatsen og forteller at dette ble akkurat slik de hadde sett for seg.

– Jeg synes alle som er med i korpsene er super tøffe! All ros til hele gjengen som har stilt opp og spilt. Plutselig finner vi ut at dette har vi lyst til å gjøre igjen, sier hun.