– Jeg ønsker at musikken blir så rytmisk at man kan se at folk begynner å nikke og følge takten i musikken

Rytmisk: Dirigent Trond Indergård ønsket vårkonserten skulle få publikum til å nikke og digge musikken.

Rytmisk: Dirigent Trond Indergård ønsket vårkonserten skulle få publikum til å nikke og digge musikken. Foto:

Aulaen på Mosjøen videregående skole ble tirsdag fylt med publikum, god musikk og rytmer under Mosjøen Hornmusikks årlige vårkonsert.

DEL

– Dette har vi arrangert i alle år, og vårkonsert har blitt en tradisjon, sier dirigent Trond Indergård.

Mosjøen Hornmusikk har øvd på vårkonsertens program siden adventskonserten i desember.

– Når vi har øvd på et program hele vinteren ønsker vi gjerne å spille det for noen, slik at folk hører hva vi har jobbet med. Det er kjedelig å ikke ha et mål, og en konsert er jo et mål, sier Indergård.

Musikkgjester

Med seg på vårkonserten hadde hornmusikken fått Mosjøen skolekorps, som spilte et par nummer.

– Vi har ofte gjester med oss. Det kan være korps, popgrupper, teatergrupper og liknende, for å få litt forandring i programmet. Mosjøen skolekorps har en tradisjon hver vår med noe som kalles ung ungdom på scenen, men det ble ikke noe av i år. Derfor fant vi ut at vi skulle gi dem plass på vår konsert, slik at de ikke sitter en hel vinter og spiller for seg selv, sier Indergård.

I tillegg til skolekorpset stilte saksofonkvartetten «Fem fine frøkner» med to nummer.

– Vi har noen saksofondamer, pluss slagverker fra eget korps som fant ut de skulle øve litt mer. Det synes vi er veldig artig, og har noe med det å tørre å stå fram, sier Indergård.

Utfordrer musikerne

De siste årene har Mosjøen Hornmusikk brukt solister fra egne rekker under konsertene. Indergård mener det er viktig å utfordre musikere, og voksne folk i korpset.

– Dette er en hobby, men også en voksenopplæring. Under vårkonserten har vi rundt sju stykker som spiller som solister under musikkstykket. Det er ikke bestandig like enkelt for dem når de har sittet en mannsalder og spilt trygt bak notestativet sammen med de andre. Det er veldig sunt å prøve seg som solist, sier han.

Rytmisk

Selv om været ute ikke akkurat minner om vår, var tirsdagens program vårlig og veldig rytmisk.

– Folk har sine oppfatninger om hva hornmusikk er, og vi har i mange år prøvd å legge opp et program som ikke er så typisk hornmusikk. På vårkonserten har vi egentlig bare et nummer som er et typisk hornmusikknummer. De andre er poplåter og folkemusikklåter som er veldig rytmisk, sier Indergård.

Han synes det er viktig at konsertene ikke blir for tunge og bastante.

– Jeg ønsker at musikken blir så rytmisk at man kan se at folk begynner å nikke og følge takten i musikken. Om jeg ser det blir jeg fornøyd, og jeg må nok snu meg noen ganger for å kontrollere at de er der, sier han.

Med låter som blant annet Kaizers Orchestras «Ompa til du dør», og temasangen til «The pink panter» ble det både nikk og sving i vårkonsertens publikum.

Artikkeltags