Gå til sidens hovedinnhold

50 aktører fra Grane og Hattfjelldal lager julekonsert: – Vi blir et stort fellesskap

Artikkelen er over 3 år gammel

50 korpsmusikanter, bandmedlemmer, solister og lyd/lysteknikere – alle fra Grane og Hattfjelldal fylte Vegset samfunnshus med julemusikk onsdag.

Grane og Hattfjelldal skolekorps åpnet julekonserten med «Det lyser i stille grender». Underveis i konserten fikk et fullsatt Vegset samfunnshus – som vil si ca. 130 solgte billetter høre både helt nye julesanger og salmer fra tidligere århundre. Lokalet var julepyntet og det var tydelig at publikum likte det de hørte gjennom flere apllauser.

Se bildene av solister, nye og gamle sanger og samarbeidskorps på julekonsert

Variert musikk

– Vi må presentere den nye musikken, ellers dør den. I forkant planlegger vi en fin miks av gammel og ny musikk ut ifra hva slags publikum vi tror vi får, sier musikalsk leder Åse Granmmo.

Samarbeidet mellom de to korpsene kom i stand til Sommertoget i juni.

– Vi fant ut at dette var ganske gøy og fortsatte. Til julekonserten har vi øvd inn materialet på to seminarhelger, en på Trofors og en i Hattfjelldal. Det blir nok flere prosjekter sammen. Jeg tror dette er måten å drive korps på, for begge er små alene men ganske stort sammen. Vi er veldig fornøyde med konserten, sier Granmo. Verken Grane eller Hattfjelldal har sterke nok skolekorps til at de fungerer i hverdagen. I tillegg til de to helgene øvde korpsene mandag og tirsdag denne uken.

- Det blir veldig målrettet en kort periode, sier Granmo.

Både irske folketoner, norske salmer og moderne sanger som «All I want for christmas» sto på programmet. Juniorene i korpset har sine favoritter klart.

– Det er artig å være med på prosjekter og veldig koselig å spille julemusikk. Jeg gleder meg til vi skal spille «Home for christmas», sier Anniken Arntsberg.

Liker samarbeid

– Vi blir et stort fellesskap sammen. Jeg var også med på filmprosjektet og synes det var artig. Jeg liker Nordnorsk julesalme, det blir så fin harmoni når hele korpset spiller den sammen, sier Ronja Moss.

Flere av de mer erfarne aktørene roser også samarbeidet.

– Det er artig og gir ny giv. Jeg har spilt i korps siden 1982. Kultur er viktig, og det er artig med prosjekter. Dette viser at kommunene kan samarbeide uten å gifte seg med hverandre. Får vi sortert litt togtider kan vi sikkert spille med samarbeidskorpset i begge kommunene også, sier Raymond Fagerli, som spilte i bandet. Torsdag står andre og siste konsert for tur i Hattfjelldal.

– Det har vært veldig artig å treffe andre og jeg synes det er artig at vi blander oss med andre solister. Det er litt vemodig at konserten i Hattfjelldal også er den siste, sier Monica Knutli Brennhaug. Kulturstua i Hattfjelldal er et annerledes lokale, men arrangørene håper å fylle også den med publikum og lyd.

- Det er et spennende konsept at Grane og Hattfjelldal samarbeider om dette. Det blir nye bekjentskaper, jeg kjente ikke halvparten av solistene. Jeg kjenner det er litt lettere at vi skal til Hattfjelldal i morgen, for der kjenner jeg ikke så mange, sier Linda Gunnarsen. Hun sang blant annet «Himmel på jord», «Himmelen faller ned» og «A fairytale of New York».

Konserten ble avsluttet slik den startet.

- Nå skal vi avslutte med «Deilig er jorden» og når jeg sier det, så avslutter vi med den, og det gjør vi fordi jeg synes dere skal ha den i hodet når dere går hjem, sa Granmo før hun dirigerte korpset under siste sang.

Kommentarer til denne saken