Elisabeth har mange prosjekter på gang – Nå skal mosjøjenta lage album

Spilleglede: Turmo gir oss gjerne en demonstrasjon fra sin favoritt komponist, Mozart.

Spilleglede: Turmo gir oss gjerne en demonstrasjon fra sin favoritt komponist, Mozart. Foto:

Elisabeth Turmo har fått med seg Elena Toponogova til konsert på Kulturverkstedet på tirsdag. Deretter skal jentene i gang med å lage CD-plate.

DEL

– Vi studerte på samme skole i London, og ved en liten tilfeldighet hadde vi et kammermusikkprosjekt sammen. Vi fant tonen, og det føltes veldig lett og naturlig å spille sammen, svarer Elisabeth på spørsmål om hvordan hun møtte Elena.

Doen kaller seg selv for Lucent Duo, og på tirsdagens konsertprogram står musikk av blant andre Edward Elgar, Sergej Rachmaninov og Saint Saens. Elisabeth har selvsagt med seg hardingfela og skal blant annet spille Huldresølve og Jølstraspringar.

– Det blir veldig mange svisker som jeg kaller det. Altså publikumsvennlige stykker som er lett fordøyelig. Jeg tror vi kommer til å det hyggelig, og det er veldig fint program, sier hun.

Album

Elena bor til vanlig i London, og sist Elisabeth spilte sammen henne i Mosjøen var i 2017. Hun forteller de har et fint samarbeid, og har vært på mange reiser sammen.

– Elena kommer fra Sibir, så vi har på en måte litt av de samme nordiske røttene. Vi skal derfor lage en CD-plate sammen som heter «nordic fairy tales», sier Elisabeth.

Jentene er fremdeles i planleggingsfasen, men har fått et kjent plateselskap i London til å gi det ut.

– Vi skal begynne prosessen i høst med å spille den inn, og plata vil forhåpentligvis komme ut i løpet av 2020.

– Blir konserten en smakebit på albumet?

– Ja, vi skal faktisk ha noen av stykkene med på plata.

Flere prosjekter

– Hva har fått dere til å spille tirsdagens konsert i Mosjøen?

– Jeg kommer jo herfra, og benytter hver anledning til å dra hjem. For to år siden spilte jeg sammen med Elena her og siden den gang har hun sagt vi måtte dra tilbake for spille. Hun synes plassen er magisk og at det er fint å spille her, i tillegg til at hun får oppleve naturen og fjellene rundt Mosjøen.

– Hva skjer etter konserten?

– Da skal vi dra en liten tur til Oslo på en fotoshoot. Elena drar deretter hjem til London, og vi møtes igjen i august med nye prosjekter. Vi har en del konserter som vi skal ha i London og Scotland i høst, og stadig flere prosjekter på gang.

– Er fotoshooten til albumet?

– Nei, det skal vi gjøre ved en senere anledning. Nå blir det fotoshoot litt i stil med albumet, som er eventyr. Vi har diskutert om hvilke kjoler vi skal ha på i en uke nå, så det blir spennende å se hvordan det blir.

Artikkeltags