Musical Highlights
Brønnøysund Musikkorps og Kor i Øyan
Sted: Brønnøysund samfunnshus

Publikum lørdag: 350

Publikum hadde trykket seg tett sammen i den lille gymsalen på samfunnshuset i Brønnøysund. Stemningen var god og forventningene var høye lørdag kveld. BMK og Kor i Øyan innfridde i aller høyeste grad alles forventninger. Sammen med de innleide solistene Heidi Granlund og Carl Robert Henie var de med å skape flere magiske øyeblikk denne kvelden.

Lekende

Koret og korpset var meget profesjonelle under hele kvelden. Et av de mange høydepunktene var den lekende og lystige tolkningen av «Merano» fra musikalen «Chess». Imponerende innslag kom som perler på en snor og publikum trampet takten og sang med på kjente sanger.

Den ubestridte musikalkongen, Andrew Lloyd Webber, fikk naturlig nok en sentral plass på programmet. Vi fikk blant annet høre utdrag fra tre av Webbers mest kjente musikaler «Cats», «Jesus Christ Superstar» og «The Phantom of the Opera».

Imponerte

Solistene for kvelden var profesjonelle musikere som var med å løfte konserten til et meget høyt nivå. Heidi Granlund og Carl Robert Henie framførte blant annet «You are my love» fra musikalen «Wich Witch» som regnes som en av de vakreste duettene innen musikalsjangeren. Spesielt Henie viste en stemmeprakt og innlevelse som formelig tok pusten fra forsamlingen.

Anekdoter

Tor Halvard Nilsen var kveldens musikalske leder og dirigent og sørget for å guide publikum gjennom kvelden på en elegant måte. Morsomme anekdoter og bakgrunnsinformasjon for hvert innslag krydret konserten og gav forsamlingen en bedre forståelse for musikal som fenomen og egen sjanger.

Det er ingen tvil om at det ligger utallige antall timer øving bak en slik konsert. Og med et så høyt musikalsk nivå burde dette ha nådd et langt større publikum også utenfor Brønnøysund. Det er ikke annet å gjøre enn å ta av seg hatten for prestasjonen til de lokale aktørene, de profesjonelle solistene og arrangørene. Dette var en konsert av høy klasse.