Nissetusseland er klar for scenen etter tre års planlegging: – Det blir fantastisk artig å se det på scenen

ØVING: Skuespillerne er godt i gang med øvingen før urpremieren på familiemusikalen Nissetusseland

ØVING: Skuespillerne er godt i gang med øvingen før urpremieren på familiemusikalen Nissetusseland Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

1. desember er det urpremiere på det helt nye julespillet «Nissetusseland» i aulaen på Herøy skole.

– Julespillet er helt nyskrevet og aldri satt opp før. Manuset og sangene er skrevet at Ove Røsbak mens jeg har laget musikken, forteller Reidar Moursund.

Han står bak det helt ferske julespillet «Nissetusseland», som har urpremiere i aulaen på Herøy skole på fredag 1. desember. Forestillingen er et samarbeid mellom Herøy kulturskole og Kirkespillkomiteen, og skal også settes opp på lørdag den 2. desember. 19 elever fra kulturskolen og to voksne står på scenen til forestillingen.

Avhengig av god hjelp

– Jeg har jobbet med forestillingen i cirka tre år, så det blir fantastisk artig å se det på scenen. Det er kun jeg som jobber i kulturskolen, og dette hadde aldri blitt noe av uten hjelp fra andre. Kirsti Iversen har instruksjon på skuespillet, mens Gunn Lise Bjertnes Hansen har dansekoreografien. Så vil jeg også nevne Stian Prestø, som er kostymeansvarlig, og Roger Håland som er ansvarlig for kulisser og scenerigging, sier Moursund.

Forestillingen har form av en musikal med skuespill, dans og sang. Totalt framføres 13 sanger.

– Jeg så på øvingen i helga, og de har kommet veldig langt. Det er ekstra spennende siden det aldri er satt opp før, da kan man ikke si at kostymene skal være sånn og sånn, eller hvordan regien skal være. Det kan tenkes at forestillingen varer cirka halvannen time, men vi vet ikke får vi får spilt gjennom det.

Alvorlig tema

Julespillet har et alvorlig tema og handler om en liten gutt som heter Robert og som blir plaget av en gjeng større gutter. En jentegjeng får med seg dette og får hjelp av Roberts onkel Knut og læreren Cathrine for å få slutt på mobbingen. I tillegg er Knut enkemann og har en tung tid fram mot jul. Fjøsnissen på gården hans får derfor hjelp fra andre nisser og tusser for å få gården i stand til jul.

– Men det er mye humor i spillet. Flere ulike sanger og dans, men hvordan det går til slutt skal jeg ikke si, sier Moursund, og legger til at han har tenkt å tilby forestillingen til grunnskoler og kulturskoler som kan sette opp egne forestillinger.

– Jeg skal få laget et kompendium med manus og to cd-plater som kan brukes. Én CD med alle sangene slik at man kan lære hvordan de skal synges, og én CD med singback til øvelser. Så det blir relativt enkelt å sette opp også for små skoler, sier Reidar Moursund.

Se en smakebit fra «Nissetusseland»:

Artikkeltags