Det gjør ham ikke så rent lite stresset.

– Jeg fikk bare beskjed om at noen hadde hatt et møte og funnet ut at det passet godt å ha meg som festivalkunstner. Jeg syntes kanskje det kom litt tett, men det er jo bestemt, smiler Stig-Ove Sivertsen, mangeårig primus motor og general for Galleria kunstfestival i Mosjøen. I år står han utenfor styre og stell, men han blir likevel godt synlig i sitt nye galleri og rammeverksted på torget.

– Utfordringen blir å komme opp med noe nytt til Galleria som åpner om en måned, men det ordner seg vel på et vis. Jeg får ta nettene til hjelp, sier Sivertsen.

Hyllest

Leder for Mosjøen næringsforening, Bjørn Larsen, har overtatt som festivalsjef. Han omtaler valget av Sivertsen som festivalkunstner som en hyllest.

– Vi ønsker å gjøre stas på Stig- Ove for den jobben han har gjort for Galleria. I stede for å løpe rundt for alle andre, kan han i år konsentrere seg om paletten, sier Larsen. Årets Galleria har Eva Harr som hovedkunstner, og holder seg altså med en festivalkunstner i tillegg.

– Forskjellen er vel bare at Stig- Ove har designet plakaten, sier Larsen, som selvfølgelig bruker Sivertsen som ekspert.

– Han er en viktig brikke for arbeidsgruppa når det handler om rådføring, sier Larsen.

Trygt i banken

I tillegg til Eva Harr og Stig-Ove Sivertsen, kan Galleria 2013 friste med selveste Pushwagner. En privatperson som ønsker å være anonym har lånt ut den svært verdifulle samlingen sin. Det krever høy sikkerhet.

– Derfor henger vi bildene opp i lokalene til Sparebank1, hovedsponsoren vår, sier Larsen, som tviler på at Pushwagner selv kommer til Mosjøen.

– Men vi har ikke gitt opp, sier Larsen.

Lar det flyte

Stig Ove Sivertsen synes det er stas å bli nevnt å samme åndedrag som landskjente navn. Han ser fram til å oppleve Galleria som heltidskunstner, ikke trådtrekker og løpegutt. I galleriet på torget henger ei samling malerier som viser flere uttrykk.

– Jeg kan tegne nesten hva som helst og være helt naturtro, men for tida flyter jeg mer over i intuitive motiv, der jeg bare kjører på og lar det briste eller bære. Det er faktisk vanskeligere, men desto mer spennende når folk ser mer i maleriene enn jeg gjør selv, sier Stig-Ove Sivertsen, som ikke er i tvil om hva som er hans største skrekk.

– Blanke ark!

– Blir du redd av sånt?

– Ja.