Konserter, teater, kunstutstillinger og boklansering - se hva som skjer på Midt-Helgeland

Konsert: LN og Feilslutningene består av Lars Nilsen, Morten Lyen, Harald Schjølberg, Martin Johan Eggan og Egil Rasmussen. pressefoto

Konsert: LN og Feilslutningene består av Lars Nilsen, Morten Lyen, Harald Schjølberg, Martin Johan Eggan og Egil Rasmussen. pressefoto

Artikkelen er over 1 år gammel
DEL

Vefsn

Lunsjkonsert: DaCapo Hippies som består av Christin Eriksen på sang og piano og Arvid Martinsen på sang og akustisk gitar spiller på lunsjkonserten på Kulturverkstedet fredag. Noen av låtene som spilles er «Voi voi» og «Tanta til Beate».

Fredagsåpent: Normisjon arrangerer fellesskap med allsang, evangelisk sang, quiz, kveldstanker og kaffe fredag kveld på Bedehuset.

Bon Jovi: Blaze of glory a tribute to Bon Jovi opptrer på Garasjepuben fredag kveld. Ta på Bon Jovi-skjorta og rock sammen med dem.

Konsert: LN & Feilslutningene spiller konsert på Kulturverkstedet lørdag ettermiddag. Det er Sjøgata jazz- og bluesklubb som arrangerer. Konserten handler om sjalusi og sjelekvaler. Frontfigur Lars Nilsen er kjent som programleder i NRK P2 for «Studio Sokrates» og før det med innslag i P1s «Norgesglasset». Han filosoferer også med musikk sammen med sine fire medmusikanter i dette bandet.

Lørdagsåpent: Fellesskap med samtaler, kaffe og ord for dagen på Bedehuset lørdag formiddag.

Aktiviteter: Trollvar naturpark har natursti og aktiviteter i tillegg til kaffesalg søndag formiddag.

Temakafé: Temakafeen er til for kreftrammede, pårørende og etterlatte. Denne tirsdagskvelden er tema «Fatigue, fra et brukerperspektiv».

Språkkafé: Trenger du trening i å snakke norsk? Kom på språkkafé på biblioteket tirsdag kveld. Her kan du møte frivillige fra Vefsn Røde Kors som har lyst til hjelpe til med muntlig språktrening for deg som er ny i Norge.

Historie: Vefsn historielag, Vefsn Folkeakademi og Kulturverkstedet inviterer til første møte i en serie av diskusjonskvelder om aktuell historie. Denne gangen er tema «Reindrift på Helgeland – et problem eller en ressurs». På Kulturverkstedet tirsdag kveld.

Hagemøte: Åpent møte i Vefsn Hagelag tirsdag 16. oktober på Mosjøen skole. Tema er «Markens grøde – Matkollektiv Vikgården» ved Per Teodor Tørrisen. Det blir smaksprøver, loddsalg og kaffe. Alle er hjertelig velkommen.

Zero waste: Amalia Miniggio er mest kjent fra prosjektet Amalia plukker opp. Hennes nyeste prosjekt er et forsøk på å leve helt uten avfall. Nå er hun på turné rundt i Norge i sin «Zero Waste Van», og onsdag kommer hun til Vefsn bibliotek. Her får hun med seg Lovise Valberg fra Mosjøen.

Onsdagstur: Brurskanken turlag inviterer til onsdagstur i Mosåsen-området onsdag neste uke. Oppmøtested er Litjenget, men målet er litt usikkert. Det blir kaffe og bål uansett vær og stoppested.

 

Alstahaug

Utstillingsåpning: Kulturbadet Galleri inviterer til utstillingsåpningen for «Inspirasjon 70», en jubileumsutstilling med kunst av Christian-Ivar Hammerbeck. Åpningen er i dag torsdag. Utstillingen i Kulturbadet Galleri er en salgsutstilling og står til 23. november. Etleva K. Brandth har musikalske innslag under åpningen.

Konsert: Med splitter nye låter og en rekke udødelige hits legger Morten Abel ut på veien igjen i 2018. Lørdag kveld spiller han konsert i Kulturbadet.

Boklansering: Kulturbadet bibliotek inviterer til boklansering med Marit R. Ertzeid lørdag ettermiddag. Lokal forfatter, fotograf og barnehagelærer Marit R. Ertzeid har kommet med ny bok, denne gang om smådyr i fjæra: «Fjæra for småfolk». Marit vil fortelle om dyra og vise bilder fra boka under lanseringa.

Familiegudstjeneste: Jarle Waldemar kommer til Sentrumskirka i Sandnessjøen til familiegudstjeneste søndag. Han er en norsk formidler, artist og forfatter.

Teater: Riksteateret setter opp forestillingen «Stein i lomma» i Kulturbadet onsdag kveld. Det er en feelgoodkomedie basert på Stones in His Pockets med Erik Poppe i registolen og to velopplagte skuespillere i 18 roller.

Brønnøy

Treffpunkt: Treffpunkt er for barn og unge mellom 6 og 16 år som har alvorlig sykdom i familien, eller som har opplevd at noen som står dem nær er død. Gruppen møtes på Slottet tirsdag ettermiddag.

Dønna

Vømmølkveld: Glein spellemannslag opptrer på vømmølkveld hos Dønnes gjestegård lørdag kveld. Buffet. Påmelding.

Eldrefest: I storstua hos Dønna omsorgssenter blir det eldrefest trekkspill, innslag fra 9. klasse, middag, kaffe og kaker, åresalg og allsang mandag ettermiddag. Påmelding.

Grane

Konsert: Lokal Kraft spiller på Trixie lørdag kveld. Kjente nye og gamle sanger, allsang og stor stemning.

Hattfjelldal

Gratis teater: Hattfjelldal kommune stiller med gratis buss for elever som vil på teaterforestillingen «Georgs magiske medisin» i Mosjøen kulturhus i kveld torsdag. Påmelding.

Leirfjord

Krinalefsekurs: Helgelandsmat arrangerer krinalefsekurs lørdag på dagtid i Levang. Påmelding. Samme dag litt senere er det også flatbrødkurs.

Artikkeltags