Heim te Hælgeland

COUNTRY-JUL: Lynn Anderson skapte stor stemning i Helgelandshallen lørdag. Om lag 600 feststemte helgelendinger løste billett til adventas store happening. (Bilder: Stine Skipnes)

COUNTRY-JUL: Lynn Anderson skapte stor stemning i Helgelandshallen lørdag. Om lag 600 feststemte helgelendinger løste billett til adventas store happening. (Bilder: Stine Skipnes)

Artikkelen er over 9 år gammel

Bjørn Jens inviterte til julebord med Lynn Anderson. Der var det rom for både "Oddemann" og rosehager.

DEL

– I love Norway! Absolutely beautiful, stråler Lynn Anderson (61) – dama bak legendariske "(I Never Promised You A) Rose Garden". Hun har rosa cowboyhatt, røde smykker og et stort smil. Det er julebord, folk har fordøyd kjøtt og fisk, de har danset til country-Camilla Larsen og byens egen Bjørn Jens. Nå venter de bare på Lynn Anderson. Klokka har passert midnatt.

– Det var her besteforeldrene mine kom fra, forteller Lynn om sitt forhold til Norge. Nå er det klart for finale på en tredagers med Brønnøysund, Mo og Sandnessjøen. Stemninga er høy, publikum tar vel imot henne.

– Thank you! Tosen takk! Do you know country music?

Ute med jobben

Og så er dama i gang. Helt fremst foran scenen står Gerd Smevik (31). Hun sikrer seg et håndtrykk fra countrystjerna.

– Åh, herlig, helt herlig. Jeg var seks år da jeg begynte å høre på Lynn Anderson. Hun er helt fantastisk, sier Gerd.

– Foreldrene mine fra Røst er også her for å høre på henne.

Hattefaktoren er rimelig høy i Helgelandshallen denne kvelden. Ronny Jakobsen sverger til en julete utgave, rød med hvite frynser. Andre foretrekker cowboyhatt i lær.

– Det er flott at Bjørn Jens får til enda en runde med god underholdning, roser Ronny som er på julebord med jobben. Det er også Monika og Tommy Fritjofsen fra Ruukki Profiler på Mo.

– Vi som er fra innlandet må jo oppleve øyan. Jeg synes det er trivelige folk, kjempetrivelig. Og så har vi spist nydelig mat. Pinnekjøtt, ribbe, lutefisk og masse akevitt. Fin musikk er det også, sier Tommy.

Danseglede

Folk veksler mellom dansegolv, bar og bord. Og Gun Johannessen gjør livet enklere for den som vil ha ekstra påfyll. Hun har ei vogn på slep, og den er fylt med øl og vin.

– For å minke på køen i baren, forklarer hun og tar imot betaling fra Odd Arntsen. Han beskriver kvelden som trivelig.

– Har du dansa?

– Ja, og mer skal det bli, smiler han.

Lynn Anderson og hennes musikere har full kontroll på sitt publikum. Hun shower og synger, det er skikkelig countryfeelin' og rolige klinelåter. Og bak scenen sitter Camilla Larsen.

– Bjørn Jens har et stort hjerte som lot meg få varme opp for Lynn Anderson, sier Camilla som følger countrystjerna på Helgelandsturne.

– Lynn er jordnær, sprudlende og bestemt. Og gitarist Carlton Moody er jo et funn! Han får fram det beste i folk, sier Camilla. Selv er hun ute med plata "Time to move on".

Stine Skipnes

Se bildeserie på www.helgeland-arbeiderblad.no

Artikkeltags