Gå til sidens hovedinnhold

Havgapets hemmelighet

Artikkelen er over 12 år gammel

Vega Havhotell er på topp fem blant Norges beste gjemmesteder.

Det er Norges største reiselivsmagasin, Reiser og Ferie, som har lett etter de litt bortgjemte overnattingsstedene fra inn- og utland der du kan føle deg som hjemme. På lista over de fem beste gjemmestedene i Norge dukker Vega Havhotell opp.

– Det handler om steder som er litt avskjermet, og jeg synes det er godt gjort å bli lagt merke til slik vi ligger, på en holme i havet. Så mye pressedekning som vi har hatt, viser at vi har kvalitet og at vi har fått det til slik vi har tenkt det. Nå driver vi på sjette året, og gjestene kommer stadig tilbake, sier en glad og stolt Jon Aga.

– Vokser av ros

Selve kåringen er basert på anonyme besøk av reiselivsmagasinet, og alle de fem småhotellene som er plukket ut, vil bli presentert med en tresiders reportasje i bladet.

– En slik utmerkelse betyr veldig mye, at det rett og slett går gjetord om oss på nasjonalt basis. Vi prøver å ha en personlig atmosfære her på hotellet der vi skal si god morgen og god dag til gjestene våre og se de i øynene, kanskje det er det som har hjulpet, spekulerer Jon Aga.

– Av ros og anerkjennelse vokser vi, at det ikke er bra å rose for mye er det største sprøytet jeg hører. Men det er vi kanskje ikke flinke nok til her i regionen. Har du et godt produkt, er det bra å få anerkjennelse for det, i stedet for skuling og fokusering på negative ting. Vi har et arbeidsmotto her på hotellet, og det er at vi alltid skal la det positive overvinne det negative, understreker han.

Feirer med sydentur

Sammen med kona Anna Aga har han bygd hotellet med et sagnomsust kjøkken med lokale råvarer i sentrum, og det har etter hvert blitt et sted som folk kommer tilbake til, for å vise fram for andre. En gjest har blitt så forelsket i hotellet, at han hyret inn privatfly fra Stavanger for å feire bursdagen sin der med 35 gjester. Det er tydeligvis noe med hotellet ytterst ute i havgapet på Viksås i Vega. Fredag fikk Anna og Jon Aga blomsterbesøk av ordfører André Møller

– Havhotellet er et fyrtårn i reiselivssatsingen på Vega. Hotellet er åpent 11 måneder i året, og det er det ikke mange hotell på Helgeland som klarer. Det synes jeg er helt fantastisk. Før var det sånn på Vega at ordføreren og rådmannen måtte ta med seg gjester hjem når kommunen hadde besøk, men nå vet jeg at de blir tatt godt vare på her. Alle vil besøke Vega om våren, og i mai skal vi ha Helgelandskonferansen her på hotellet, sier André Møller. Og hvordan begivenheten som en godt bevart hemmelighet skal feires?

– Det blir vel en hjemmelaget spesialpizza i kveld, he he. Nei da, vi får ta oss en tur til varmere strøk før sesongen starter, avslutter Jon og Anna Aga.