Gå til sidens hovedinnhold

God som gullrekka

Artikkelen er over 12 år gammel

Glem tv-en det er damene som skal digges. Velkommen til "A Wonderful Ladies Night".

Sju damer som synger låter av damer – med et par unntak. Det er Ranita Richter Jonsen, Lill L. Lyngøy, Stine Nordeng Andersen, Sigrid Brennhaug, Marit Thrana, Marit Selbæk og Berit Emma Forsmo. Det er neddempa og inderlig, rocka og flørtende. Det er rett og slett veldig bra.

Forventningen er høye når Stein Ivar Mortensen inviterer til nok et show. Suksessene har vært mange, og etter to runder med gitarununion er det altså damenes aften. Ekstra hyggelig blir det med "nykommere" på scenen. Jill L. Lyngøy og Ranita Richter Jonsen gjestet riktignok Mosjøen med ABBA-showet "The Name of the game", men for den gjengse kulturhuspublikummer er de et ubeskrevet bra. Damene gjør så absolutt en god figur, men Stine Nordeng Andersen seiler opp som min favoritt denne gangen. Hun eier scenen, har en flott stemme og får stemning i salen. Spesielt overgangen fra Sigrids elleville "Simply the best" til Stines "I will always love you" er helt brilliant. Men dama gjør seg minst like bra med frekke "Mercy".

"Len deg tilbake og ny perleraden" heter det i programmet. Det er lett å ta oppfordringen. For damene har virkelig plukket perler. Noen låter egner seg for en kveld på by'n, andre ganger løper dansefoten løpsk og så har du de med inderlig nerve. Humoristisk blir det også – når Marit Thrana hever fingeren med "Fru Johnsen". Og hele tiden backes damene opp av et samkjørt band – Stein Ivar Mortensen, Ronny Larsen, Hans Jacob Øksne, Tor Erik Schytte og Kenneth Søttar. Koreografi er det nok av, det jeg savner er mer aktivitet på lerretet. Bortsett fra noen hjerter i ny og ne er det fint lite i bruk. Det hadde absolutt gjort seg med mer bilder, for eksempel en pretty filmsnutt til "It must have been love".

Når det er sagt, "A Wonderful Ladies Night" er helt wonderful – uten antydning til catfight. Som de selv sier: Vi gjør hverandre gode. Ta på deg finstasen og hør på damene.

Omtalen er basert på generalprøven.

Stine Skipnes