– Det har vært spennende og lærerike dager. Fantastisk opplevelse å møte utstillere fra mange andre land, få gode tilbakemeldinger på det vi har laget og ikke minst var det flott å få oppleve naturen på Island. Under oppholdet deltok vi også på et seminar og alle deltakerne var invitert til mottakelse hos president Òlufr Ragnar Grimsson, forteller Marit Skog.

Hun reiste over med glassarbeider i kofferten, mens Kirsti Ravnå Tverå hadde med seg filthatter og Kari Sjursen stilte på utstillingen med rosemalte gjenstander. Utstillingen er den største i sitt slag og viste arbeider fra husflidshåndverkere fra Norden, de baltiske stater, Canada, Grønland og Færøyene.

Fra Nordland

Til sammen deltok Norge med ti utstillere, og alle er plukket ut fra Nordland av produktkonsulenten i Nordland husflidslag, Irene S. Adolfsen.

Alle fra Vefsn er godt fornøyd med responsen de fikk under utstillingen, og de setter dessuten stor pris på kontakten med andre utstillere fra andre land. At deres arbeider også solgte godt er en annen positiv erfaring å ta med seg.

For alle tre ble det opprettet kontakter og de fikk forespørsler om å delta på andre utstillinger andre steder.

De synes det er artig å vite at deres arbeider nå er i eie hos kjøpere i mange land og at de selv har vært med på å sette Norge og Mosjøen på kartet.

Kjente Mosjøen

– Det var faktisk flere islendinger som fortalte at de hadde vært i Mosjøen og at de husket Sjøgata. En hadde til og med vært med på restaureringsarbeid på ett av husene i gata for flere år siden. Flere sa at de gjerne kom tilbake, forteller Marit Skog.

Filtmaker Kirsti Ravnå Tverå har deltatt en gang tidligere på utstillingen på Island. Hun var storfornøyd første gang, og forventet ikke at det kunne blir bedre enn da.

– Men jeg ble møtt med enda større interesse nå og det var ekstra hyggelig da det kom bort en utstiller og sa at hun hadde angret et helt år på at hun ikke kjøpte hatt i fjor. Hun var snar å sikre seg en hatt med det samme vi kom, forteller Kirsti R. Tverå.