Det er ikke ofte at bygdefester blir utsolgt. Men velfjordingene gikk kvinner og menn av huse for å få med seg dansefesten i fjor i 17.mai-helga. Nå ligger alt klart for fullt hus og danseglade mennesker på Gimle i Hommelstø.

Ble årets danseband

– Festen er allerede i pluss den, og finvær blir det. Anne Nørdsti kommer til Velfjord i morgen tidlig og alt er klart, forteller en fornøyd Geir Lien. Nørdsti betegnes som Norges nye dansebanddronning, og leverer låter på norsk med godfot og allsangpotensial. Gjennombruddet kom i 2004 med plata "Bygdeliv", og hun har siden den gang gitt ut tre plater til og spilt opp til dansefester Norge rundt. I 2007 vant Nørdsti Spellemannprisen i klassen danseorkester, og året etter stakk hun av med Gullskoen - årets danseband.

– Anne Nørdsti har evnen til å trekke publikum både til scene og gulv og lager skikkelig fest med sitt genuine engasjement. Om takt tidvis stiller store krav til dansefolket, byr hun på seg selv, og går heller ikke av veien for å ta seg en dans i pausen, var juryens begrunnelse den gangen. Nå skal ryktene skal ha det til at Nørdsti har vært i studio for å spille inn nye låter, så det ligger an til både kjente og nye sanger for publikum i Velfjord. Geir Lien forteller også at de venter besøk langveisfra, Nørdsti har ihuga fans som følger henne fra konsert til konsert. Med til Velfjord følger også musikerne Stein Tore Sønsteli på tangenter og trekkspill, Henning Antonsen på gitar, steel og kor, Per Erik Pedersen på bass og kor, og Finn Andresen på trommer.