Trubadurene forteller at de er her for å skape litt stemning på starten av ByfestVeko, og har vært over hele Sjøgata, fra hotellhagen til Gilles. Trubadurene er engasjert av daglig leder for Gilles, Roar Møller.

– Jeg engasjerte dem fordi at jeg ville skape litt stemning på starten av ByfestVeko. Jeg hadde lyst til å gi de musikerne vi har her i byen mulighet til å vise seg fram. Det er en god aktivitet, sier Møller.

Møller forteller også at det er første gang de gjør dette, men at de gjorde noe liknende i fjor.

– Det er første gangen vi gjør noe ut av det.

Sprer glede

– Det er kjempeartig å kunne få lov til å skape litt liv og røre her i byen, sier trubadurene Christin Eriksen og Ellen Steffenrem.

Trubadurene er enig i at det alltid er artig å spille, og at det er en vinn-vinn-situasjon, fordi at de blir glade og folk blir glade. De fikk også tilbakemeldinger på at slike ting som dette skjer ikke så ofte.

– Det var noen som sa til oss at ting som dette skjer aldri i deres hjemby, og at det er en fryd å få komme til Mosjøen, der det skjer ting, sier Eriksen og Steffenrem.

We love the 60's

På torsdag klokken 20.00 går konserten We love the 60's av stabelen, i Gilles Garden. We love the 60's er et konsertshow med kjente pop- og rockehits fra 60-tallet. Konserten er under ledelse av Arvid Martinsen, som også var en av trubadurene.

Martinsen forteller at det kommer å være åtte korister og musikere, mens det også kommer til å være ti solister på konserten.

– Her kommer det vokalister fra nesten hele Helgeland–Mosjøen, Trofors, Brønnøysund, Mo i Rana og Bleikvassli i Hemnes, i tillegg til at vi har med to musikkstudenter fra LIPA i Liverpool (Paul McCartney-skolen).

Stikker ikke nesa i sky

Lotte Lise Leknes og Anna Fauske er studenter ved LIPA (Liverpool Institute for Performing Arts), eller Paul McCartney-skolen som mange kaller det.

Jentene forteller at dette er en skole med mange søkere og at det er litt vanskelig å komme inn, men understreker at de ikke stikker nesa i sky av den grunn.

– Jeg søkte meg inn på denne skolen fordi jeg var usikker på hva jeg skulle holde på med når jeg var ferdig med musikklinja. Jeg søkte meg derfor inn på et årsstudium, for å prøve litt forskjellig. Nå håper jeg at jeg kan få begynne på en bachelor der, sier Anna Fauske.

– Jeg gikk på folkehøgskole, men ville tilbake til musikken. Jeg holder på med en bachelor nå, sier Lotte Lise Leknes.