Galleria har ansatt sin første daglige leder: - Vi er veldig glad for at hun takket ja

Glad: Styreleder Annika Honggard og nyansatt daglig leder Rikke Anett Lund er begge glade for at Lund er med i Galleria-teamet

Glad: Styreleder Annika Honggard og nyansatt daglig leder Rikke Anett Lund er begge glade for at Lund er med i Galleria-teamet Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Galleria har i 2018 både blitt registrert som et ideelt selskap og valgt et styre - og nå har de også ansatt en daglig leder.

DEL

Styreleder Annika Honggard (28) legger ikke skjul på at Galleria tradisjonelt har bestått av godt voksne menn, og en del pensjonister. Men styret ønsker i tillegg til å ta med seg det gamle, å tenke nytt. I jobben med å utvikle Galleria og engasjere flere yngre mennesker, jobbet styret bevisst med hvem de ønsket som daglig leder.

– Styret i Galleria er satt sammen av veldig dyktige og kapable mennesker som utfyller hverandre, men festivalen trenger litt ungt blod. Vi tenkte på hvem vi ønsket å ha med oss, så spurte vi Rikke om hun ville være med, og ble veldig glad da hun takket ja. Nå har vi snakket med henne i en måneds tid om det, og akkurat fått formalisert det med en avtale, sier Honggard.

Rikke Anett Lund (25) er ansatt i et engasjement som daglig leder, hvor Honggard forklarer at stillingen og lønnen tilsier at stillingsprosenten er 40–50 prosent, i tillegg til muligheter for frivillig arbeid. Engasjementet går fram til midten av september, fordi det er det Galleria har mulighet for nå. Lund skal ha kontor på Væxt.

– Jeg synes dette er veldig artig, og er veldig glad for å bli spurt. Jeg har tenkt mye på kunstfestivalen, og at kunst ikke bare er maleri. Nå vil jeg prøve å gjøre Galleria kunstfestival litt mer hipt, slik at også folk utenfor Mosjøen har lyst til å være der, og at vi får et yngre publikum. Så tenker jeg ikke så mye på at jeg er den første daglige lederen, for jeg vil ikke legge det presset på meg selv, sier Lund.

Hun har ikke vært frivillig i Galleria før, og synes det er en fordel at hun har sett festivalen litt utenfra, og dermed har et annet blikk. Lund har bakgrunn med en bachelorgrad i dans fra England, jobber som styreleder og danselærer hos Balance danseforening, driver sitt eget vippefirma og har stått for flere arrangement i Mosjøen – blant annet Mosjøens hemmelige dansere i 2016 og 2017.

– I disse prosjektene har det vært bare meg, men nå i Galleria blir jeg en del av en større organisasjon, og det blir spennende å tenke større. Det er veldig greit at vi blir flere på laget, og at det alltid er noen å gi oppgaver til. jeg har lært mye om dans, men også om andre kunstformer, som lys, lyd og musikk. Flere ganger når jeg har bodd og studert andre steder har jeg tenkt at dette kan vi få til i Mosjøen også. Jeg har mange ideer og kontakter i inn- og utland jeg kan kontakte om Galleria, og det tenker jeg er gull verdt, sier Lund. Honggard nikker enig.

Styret er godt i gang med å planlegge årets festival, og flere kunstnere er booket. De har også begynt å tenke på neste års festival, og funnet ideer til hva programmet skal bestå av da. Både styreleder og daglig leder ønsker at Galleria skal bli et arrangement som blir synlig utenfor Mosjøen. De har flere ideer til å inkludere publikum mer i kunsten.

– Vi vil lage en festival der folk kan delta og ikke bare se på. Det kan gjøre at publikum husker opplevelsen mer om de får bruke sin egen kreativitet, sier Lund.

Artikkeltags