Etterlyser frivillige

VERTSKAP: Lise Eikeland Fossli er frivilligansvarlig mens Stig-Ove Sivertsen er daglig leder for Galleria.

VERTSKAP: Lise Eikeland Fossli er frivilligansvarlig mens Stig-Ove Sivertsen er daglig leder for Galleria. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Galleria kunstfestival vil gjerne ha flere frivillige for å gi utstillere og publikum en bedre opplevelse.

DEL

– Vi har hatt brukbar respons så langt, og 20 personer har registrert seg som frivillig. Men vi vil gjerne ha flere, og oppfordrer spesielt mannfolk å melde seg! De fleste frivillige til nå er kvinner, forteller Lise Eikeland Fossli, som er frivilligansvarlig under årets Galleria kunstfestival.

Kunstfestivalen arrangeres 8.–15. juli

Les også: Har fått på plass nye folk – og vil gjøre Galleria større og bedre

Sosialt

– De frivillige skal være synlige og de som ønsker det kan fungere som kontaktpersoner for kunstnerne. Vi vil at hver utstiller skal ha en frivillig kontaktperson de kan forholde seg til, og at frivillige kan passe på utstillingene mens kunstneren kan se seg rundt. Men da trenger vi mange frivillige, slår Fossli fast, og legger til at å bidra frivillig er sosialt.

– Å være frivillig er en god mulighet for å bli kjent ned nye folk. Man får være sammen med folk og reklamere for Sjøgata, Galleria og Mosjøen, det er hyggelig.

De frivillige under årets Galleria skal være synlige i bybildet med egne T-skjorter, mens det også skal være et sekretariat i Svenskloftet ved Kulturverkstedet som skal være bemannet så lenge utstillingene er åpne. Lise Fossli sier at de som har spørsmål eller er interessert i å være frivillig kan kontakte henne, eller finne mer informasjon på Galleria sine hjemmesider.

Byfest-vorspiel

Tirsdag den 27. juni skal Galleria arrangere en bli kjent-kveld på Kulturverkstedet for alle som har meldt seg som frivillige med servering, innføring i oppgaver og et lite kurs i regi av Ellen Schjølberg.

– Hun skal lede en sekvens som heter «Det gode vertsskap». Da tar vi utgangspunkt i en bok med samme navn. Det går litt på det å se folk og få dem til å føle seg velkommen. Det er ganske elementært, men det handler mest om at man er bevisst på rollen sin, sier Fossli og poengterer at det ikke er obligatorisk å delta på kurset for dem som skal være frivillige.

– Det er et frivillig tilbud for dem som ønsker det. Men siden vi skal ha servering må vi vite hvor mange som kommer, så de som vil være med må melde seg på. I tillegg til kurset får de frivillige T-skjorter og så inviterer vi til et vorspiel før Byfesten. Alle kunstnere, frivillige og arrangørene får komme på vorspiel på Jacobsenbrygga før Byfesten. Der skal vi spise god mat og drikke, før alle får gratis inngang til Byfesten. Det tror jeg blir veldig bra og en god start på Galleria-uka, sier Lise Eikeland Fossli.

Artikkeltags