Gå til sidens hovedinnhold

Fyller på med arbeidsglede

Artikkelen er over 12 år gammel

De håper Lydiadagen skal bli en årlig tradisjon. I år skal Erik Thorstvedt og tre andre forelesere skape motivasjon og arbeidsglede.

24. oktober sal ikke lenger bare være FN-dagen. Fra i år heter den Lydiadagen i Mosjøen – oppkalt etter den etter hvert legendariske kioskeier Lydia Olsrud.

– Hun var en kreativ, dyktig og ikke minst original dame som jobbet til hun var over 90. Vi ønsker å fortelle dagens ungdom hvem hun var og hvilken flott dame vi hadde i Mosjøen, sier Åse Winther i Helgeland Sparebank.

Lydia drev kiosken sin i Mosjøen sentrum til midt på 70-tallet. Dagens Generatorleder Tor Forsmo er for øvrig barnebarn til den frodige damen.

Stikke seg fram

– Hun torde ikke minst å stikke seg fram, sier Britt Anne Moen som representerer Mosjøen Torg i arrangementsgruppa.

Fire foredragsholdere er engasjert til å skape motivasjon, entusiasme og arbeidsglede etter en hel dag i Mosjøen kulturhus for 600 kroner, inkludert lunsj.

Klokkergården-gründer Malin Arntsen skal inspirere med historien om sitt suksessprosjekt på Rødøya. Anette Sagen skal skape entusiasme med å fortelle om det å sette utfor i en hoppbakke, mens Henrik Aase skal snakke om arbeidsglede – noe han skal være blant landets beste til å gjøre.

I tillegg til eks fotballkeeper Erik Thorstvedt som bidrar med sitt foredrag om hva man kan lære av menn i korte bukser.

Tittelen på foredraget er identisk med det han holdt på Sigrid-kongressen i Sandnessjøen for et par år siden, men arrangørene bedyrer at innholdet er nytt.

Helgelandsmat

Vikgården-eier Marianne Steinrud Myrnes skal serverer Helgelands-mat til lunsj og hun skal også holde foredrag om maten.

Marit Selbæk fra Mosjøen skal være konferansier.

– Vi har bevisst lagt arrangementet til denne helga fordi det er premiere på "Tenne på musikk". Dessuten håper vi at det skal bli et bredt spekter med arrangement og tilbud i Mosjøen, slik at det blir attraktivt for alle på Helgeland å komme hit denne helga, sier Winther.

De fire arrangørene føler at de har fått akkurat de folkene de var ute etter som foredragsholdere.

– Målet var å få til en blanding av folk som har noe å bidra med i forhold til arbeidsglede, motivasjon og det å tore, jeg føler at vi har fått den rette blandingen, sier Ranveig Ulvang som representerer Sjøsiden senter i gruppa. Eneste hane er næringskonsulent Harald-Wiggo Erdal i Mosjøen og omegn næringsselskap. Hilde Prestbakk og Brit Vesterbekkmo er også med i arrangementsgruppa.

Prisen på å være med på Lydiadagen skal dekke kostnadene med foredragsholderne. Et eventuelt overskudd skal enten gå til neste års Lydia-arrangement eller til et veldedig formål.