Gå til sidens hovedinnhold

Inviterer til unikt festmåltid – anerkjent vinprodusent kommer på besøk med edle dråper i bagasjen

Artikkelen er over 3 år gammel

Fredag arrangerer Fru Haugans hotel i Mosjøen en Winemakers Dinner, der en femretters meny får selskap av sju eksklusive viner. Vinene kommer fra det anerkjente vinhuset Monte Del Fra, og eier Marica Bonomo tar selv turen fra Italia for å guide gjestene gjennom måltidet.

– Vi har tidligere arrangert Beermakers Dinner med stor suksess, men jeg tror det er første gang vi arrangerer en Winemakers Dinner. Ut fra påmeldingene så langt ser det ut til at vi lykkes med dette konseptet også, og det er snart fullt, sier salgs- og markedssjef Sverre Løvold Strand på Fru Haugans Hotel.

Han mener selv middagen er en unik mulighet for matglade vefsninger, og lover et festmåltid helt utenom det vanlige.

– Vi har lenge brukt Monte Del Fra som leverandør på hotellet, og både Fru Haugans hvitvin og rødvin kommer derfra. De vinene gjestene nå får smake er håndplukket av eieren selv, og mange av dem får du ikke kjøpt på polet. Så det er en sjelden mulighet til å teste viner utenom det vanlige, sier Løvold Strand.

– Hvorfor arrangerer dere middagen samtidig som Arktisk Mat festivalen foregår?

– Bakgrunnen for arrangementet er at hotellet ser et behov for å ha en middag utenom Arktisk Mat, der alle arrangementene og måltidene inngår i et pakketilbud. Vi samarbeider samtidig tett med arrangørene av Arktisk Mat, og dette blir et sideprosjekt der dem som kun ønsker å være med på en middag får muligheten til det, sier Løvold Strand som merker begeistringen også innenfor hotellveggene.

– Fredag vil våre egne kokker tilberede maten, og dette er prosjekter som kjøkkenet synes er spennende å være med på. De får utfordret seg selv på en annen måte, samtidig som de får jobbe med råvarer de ikke bruker til vanlig, sier Løvold Strand som lørdag overlater kjøkkenet til mesterkokken Craig Grozier og Arktisk Mat-gjengen.

Les også

- Vi er prisgitt at alle toppkokker stiller opp uten å kreve noe tilbake

 

Kommentarer til denne saken