Viste fram unge musikere i Studio Nord: – Gledelig å vise fram nye talenter

The Jennises: Amalie Kummernes og Jenni Wiik Søttar  er to av musikerne i The Jennises, som sjarmerte publikum i senk mandag kveld.

The Jennises: Amalie Kummernes og Jenni Wiik Søttar er to av musikerne i The Jennises, som sjarmerte publikum i senk mandag kveld. Foto:

Mandag kveld presenterte Fred Endresen noen av Mosjøens unge musikktalent i Studio Nord.

DEL

– Herregud kor skjønn!, utbrøt en av publikummerne da artistene takket og bukket for seg i Studio Nord mandag kveld.

Det var jentebandet The Jennises og pianisten Valdemar Heilemann (14) som var plukket ut til å underholde da Sparebank1 Nord-Norge hadde samling for bedriftsrådgiverne sine. Banksjef Atle Edvardsen hadde booket 26 ansatte inn hos Fred Endresen i Studio Nord for en intimkonsert.

– Vi har ofte slike samlinger på nyåret, så rullerer det hvor vi har samlingen. Vi er totalt 26 stykker fra Helgeland og Salten. Når vi har slike samlinger liker jeg å vise litt av det byen har å by på. Vi får litt skrytemodus, innrømmer Edvardsen.

– Det er gledelig å vise fram nye talenter i en slik sammenheng, legger han til.

Lokale talenter

Fred Endresen hadde fått i oppdrag å samle musikalske talenter fra Mosjøen, og han bød på jentebandet The Jennises og den 14 år gamle pianisten Valdemar Heilemann.

– The Jennises minner om et kjellerband som står på og øver mye. De jobber som noen helter, og det er noe jeg har merket meg. Det er nok av dem som vil bli stjerne og bare sitter hjemme og lager demoer, men man må jobbe for å bli god, slår Endresen fast.

– Valdemar hadde jeg hørt før, men da jeg var på juleavslutningen til Vefsn kulturskole spilte han Måneskinnssonaten, og det var så fint at jeg ble rørt. Så jeg tenkte det ville bli en kul miks med singer/songwriterne først, før Måneskinnssonaten skulle avslutte konserten, legger han til.

– Vil bli så god som mulig

At gjestene satte pris på konserten var det ingen tvil om. The Jennises sjarmerte publikum i seng med en glødende utstråling, mens stillheten senket seg da Valdemar Heilemann sine vakre pianotoner fylte rommet.

14 år gamle Heilemann syntes det var hyggelig å spille for de bankansatte.

– Det er veldig fint å spille i studioet her, det gir veldig bra lyd.

– Hvilke ambisjoner har du som musiker?

– Jeg har ingen spesielle planer. Jeg synes det er veldig gøy å spille piano, og jeg vil bli så god jeg kan, slår han fast.

Nærmer seg slutten for The Jennises

The Jennises begynner å få en del erfaring siden de startet opp mens de gikk første året på musikklinja. Nå går jentene i tredjeklasse og har fokus på både skolegang og musikk framover.

– Vi må overleve videregående, slår jentene fast.

Og nettopp skolegangen gjør at bandet sannsynligvis ikke kommer til å eksistere veldig lenge. Jentene har det de kaller «forskjellige planer og ikke-planer», og ser for seg at bandet oppløses når de er ferdige med musikklinja. Derfor oppfordrer de også vefsningene om å komme seg på en av konsertene de kommer til å holde i løpet av de nærmeste månedene.

– Tiden renner ut for å kunne se oss, sier de og ler.

Artikkeltags