Første spillejobb på 17 år

ENDELIG PÅ SCENEN: Always An Answer spiller sin første konsert på 17 år når de entrer scenen på Gilles lørdag. Bak: Tor Erik Schytte, Hans Petter Kaggerud. Foran f.v: Stine Andersen, Trond Ole Ottesen, Øystein Lorentzen og Tore Ottesen. (Foto: Snorre P. Sjøvoll)

ENDELIG PÅ SCENEN: Always An Answer spiller sin første konsert på 17 år når de entrer scenen på Gilles lørdag. Bak: Tor Erik Schytte, Hans Petter Kaggerud. Foran f.v: Stine Andersen, Trond Ole Ottesen, Øystein Lorentzen og Tore Ottesen. (Foto: Snorre P. Sjøvoll)

Av
Artikkelen er over 9 år gammel

Always An Answer har ikke spilt sammen på 17 år. Lørdag er det reunionkonsert på Gilles i Mosjøen.

DEL

Med sine tolkinger av Toto, Level 42 og Mothers Finest i en fin blanding av egne låter var Always An Answer et populært band på lokale scener på slutten av 1980-tallet og begynnelsen av 1990-tallet. Så gikk medlemmene lei og gikk hver til sitt.

– Det er noen år, ekteskap og barn siden vi sist spilte sammen. Sist helg øvde vi skikkelig for første gang sammen etter at det ble stopp sist. Bandet fungerte forbausende bra, faktisk syns jeg vi låter bedre nå enn da vi la opp. Nå høres det ut som om vi mener det vi gjør, sier Hans Petter Kaggerud. Han spille keyboard, synger og har komponert bandets egne låter.

Når bandet igjen går på scenen er det med låter fra bandets glansdager. Da var egne låter en viktig del av bandets identitet.

– Selv har jeg spilt en del av disse coverlåtene når jeg har reist rundt og spilt alene. Det er forfriskende å kunne gjøre låtene sammen med andre musikere igjen. Vi har også med mange av mine låter og det har vært litt rart å ta fram egne låter som jeg ikke har hørt på ti år. Det morsomme er at de andre i bandet legger sjelen sin i å få dem best mulig.

Med seg i bandet har Kaggerud bandets gamle besetning med Tor Erik Schytte på gitar, Trond Ole Ottesen på trommer, bassist Øystein Lorentzen og Tore Ottesen på gitar.

– Og så har vi med et helt nytt medlem på vokal. Jeg øvde en tid sammen med henne i et prosjekt det ikke ble noe av. Da hun sang "Baby Love" tenkte jeg at dette var en vokalist vi måtte ha med om det skulle bli et band. Da hun fikk spørsmål om å være med på reunionkonserten sa hun heldigvis ja med en gang, forteller Kaggerud.

Så langt har bandet bare planlagt en konsert, men Kaggerud er åpen for at det kan bli flere etter hvert.

– Når man står på scenen er man prisgitt publikum og at de syns det er bra det du leverer. Blir responsen god kan det godt bli flere jobber. En ting er i alle fall sikkert, koser publikum på Gilles seg halvparten så mye som bandet på scenen kommer til å gjøre, får de en kjempekveld.

Artikkeltags