"Korps for folk" er Torghattfestivalens motto og denne 12. festivalen i rekken er intet unntak.

For festivalen er ikke bare til for deltakerne. Den har også stor appell til publikum med sin sjarm, varme toner og ikke minst festivalens sosiale profil som hele tiden kommer til uttrykk.

Mange konserter

De 22 deltakende korpsene har allerede rukket å sette sitt tydelige preg på kystbyen Brønnøysund.

En rekke konserter er avviklet i sentrum av byen, blant annet med 13 promenadekonserter i gågata fredag formiddag. Seinere i går var det konsert på hurtigrutekaia med åtte korps mens sørgående hurtigrute lå ved kai.

Musikalsk reise

Årets Torghattfestival fikk en knallåpning torsdag kveld på Tørrfiskbrygga med "All Star latin Combo" – en reise inn i Latin-Amerika og et innblikk i verdensdelens musikalske røtter. Konserten var et samarbeidsprosjekt mellom festivalarrangøren BMK og Escucha, bestående av musikere fra flere land.

Åpningskonserten var kanskje den beste noensinne i festivalens historie og trakk til seg et fullsatt lokale. Nettopp de latinamerikanske rytmene har gått som en rød tråd gjennom hele festivalen så langt og i gågata har det vært danset salsa og sunget fra tidlig morgen til sene kvelder.

Nonstop

Dagen i dag er den store festivaldagen med gatemarsjgallaen som et av de store høydepunktene. Korpsene blir etter hvert også fordelt til deler av byen hvor de avholder konserter.

I sørbyen er arrangementet spesielt tilrettelagt for barn, men det blir også nonstop konsertprogram med 14 deltakende korps. Et tilsvarende program arrangeres også i gågata, hvor det blir et større festivalshow.

I ettermiddag blir den tradisjonelle konsertmarsjkonkurransen avviklet på Samfunnshuset. Arrangementet er en god kombinasjon i BMK-ånd med show, konkurranse og god musikk som publikum liker.

Søndag er det klart for årets festivaltradisjon – konserten i Torghatthullet med 10 korps.