Filmskaper og lærer Aleksander Nordaas imponert over Toppen-elevene: – Så gode resultat blir man stolt av

PREMIERE: Kristian Larsen Hestås (f.v.), Thea Stormo Solberg, Henriette Hovland, Tor Henning Haugland Larsen og Jarand Bakved Leirvik under torsdagens premiere.

PREMIERE: Kristian Larsen Hestås (f.v.), Thea Stormo Solberg, Henriette Hovland, Tor Henning Haugland Larsen og Jarand Bakved Leirvik under torsdagens premiere. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel

Torsdag i forrige uke presenterte elevene på nettserielinjen til Vefsn folkehøgskole Toppen kortfilmer for fullsatt sal i kinoen.

DEL

Nettserie- og filmlinja på Toppen har hatt det de kan kalle sin store eksamen for året. Etter jul har elevene brukt store deler av tiden på å ferdigstille kortfilmer som torsdag ble presentert for fullsatt kinosal.

– Publikum fikk se et meget bredt spekter av både stiler og sjangrer, og mange var imponerte over kvaliteten – inkludert meg selv. Det er ikke bare én ting å tenke på når man skal lage film, spesielt ikke når man har lite eller ingen erfaring – som de fleste av elevene ved skolestart. Så at de ett år senere slår opp såpass gode resultater på storskjerm, ja, da blir man jo stolt linjelærer! sier Aleksander Leines Nordaas

Dette er filmene som ble vist fram:

Regnbuen treffer oss ikkje lenger av Henriette Hovland

– En slags animasjonsfilm, eller en tegnet bildefortelling. Det er en musikkvideo til Janove Ottesen sin låt, sier Hovland.

Trapped av Tor Henning Haugland Larsen

– En science fiction-film. To karakterer er fanget og vet ikke hvor de er, men noe mer enn det vil jeg ikke røpe. Filmen er på engelsk, sier Haugland Larsen.

Prosjekt 1 av Kristian Larsen Hestås

– Et overnaturlig journalistdrama, jeg tror jeg har funnet opp en ny sjanger. Handlingen er satt på Toppen, der noen elever driver en nettavis og finner ut at skolen har holdt på med noen shady greier og er involvert med CIA og aliens, sier Larsen Hestås.

Helt Alene av Jarand Barkved Leirvik

– Filmen handler om en fyr med alkoholproblemer og at han og familien sliter med det, så det er en trist film, drama, sier Barkved Leirvik.

You know I'm no good av Thea Stormo Solberg

– Jeg har brukt en band på skolen og laget en musikkvideo til Amy Winehouse-låten, sier Stormo Solberg.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken