Simen Nyland skal holde foredrag for 1.000 elever om film under Filmfest Salten og FilmfestOrama

FESTIVAL: I septemver var Simen Nyland og søsteren Mia Nyland, som spilte hovedrollen i Girl in White, på Catalina Film Festival. Filmen ble tildelt en "award for Excellence" under festivalen.

FESTIVAL: I septemver var Simen Nyland og søsteren Mia Nyland, som spilte hovedrollen i Girl in White, på Catalina Film Festival. Filmen ble tildelt en "award for Excellence" under festivalen. Foto:

Artikkelen er over 2 år gammel
DEL

16. og 17. april arrangeres Filmfest Salten og FilmfestOrama i Bodø. På programmet står blant annet et foredrag av Simen Nyland fra Mosjøen.

– Jeg skal hovedsakelig snakke om Tapperiet og Girl in White. Når det gjelder Tapperiet så skal jeg snakke om hvorfor det var viktig for meg å bygge et miljø, med tanke på utvikling av kompetanse og utvikling av prosjekter, forteller Nyland.

I tillegg til foredraget skal filmskaperen vise hele sin prisvinnende kortfilm «Girl in White». Foredraget og filmvisningen skjer i fire puljer og totalt kommer 1.000 10.-klassinger fra Salten til å få med seg foredraget.

Under festivalen skal også filmen «Hva vil folk si» vises. en hardtslående og gripende fortelling om skam, ære og det å slites mellom to ulike kulturer. Filmskaper Iram Haq ble selv sendt fra Norge mot sin vilje som tenåring, vonde erfaringer som har inspirert handlingen i filmen.

Filmfest Salten og FilmfestOrama er et samarbeid mellom DKS Bodø og DKS Nordland. Les mer på Nordland fylkeskommune sine nettsider.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken