Kortfilmen «Heim», som filmskaperen Aleksander Leines Nordaas står bak, har fått 363.000 kroner i støtte fra Nordnorsk Filmsenter.

«I Heim makter regissøren å beskrive visuelt og med lyd – tanker og refleksjoner omkring tilhørighet, natur og lengsel. Heim tenderer til å bli en flott visuell og poetisk filmopplevelse, hvor den mytiske kvinneskikkelsen Huldra står i sentrum», skriver Nordnorsk Filmsenter om tildelingen.

Les også: Her har over 50 damer kledd seg naken i Finnvika i Mosjøen: – Noen har også tatoveringer, men det funker fint
Les også: Nakne damer står i kø for Aleksander

Filmen skal være åtte minutter lang og omtales som følger: «Heim er en kortfilm om det å finne heim med seg selv – å finne tilbake til den og det vi alle en gang var».

– Selv om første runde av «Heim» ble filmet i sommer, så er prosjektet helt avhengig av videre produksjonsstøtte for å komme i mål – spesielt når det gjelder å få satt hale på huldrene. Tilskuddet fra Nordnorsk Filmsenter gjør at prosjektet nå er litt over halvfinansiert, som jo er veldig moro samt også helt avgjørende for å komme i mål – forhåpentligvis i løpet av mars, sier Aleksander Nordaas.

Filmen er for alvor et resultat av filmbyen Mosjøen. I tillegg til Nordaas kommer hovedrolleinnehaver Johanne Fossheim og animatør Ronny Steffensen, som skal sørge for at alle huldrene får haler, fra Mosjøen. I september ble deler av filmen spilt inn i Finnvika i Mosjøen, med 56 lokale statister som spilte huldre i alle aldre.