Mosjøenfilm som ny juletradisjon på NRK?

JULEVISNING: Rallskanken raller inn på NRK Super julaften, i år som i fjor.

JULEVISNING: Rallskanken raller inn på NRK Super julaften, i år som i fjor.

Artikkelen er over 2 år gammel

Akkurat som i fjor skal NRK Super vise animasjonsfilmen «Rallskanken» som en del av julemorgen.

DEL

– At NRK viser «Rallskanken» nok en gang nå i høytiden drister jeg meg til å kalle en innertier. Jeg ser i alle fall ikke hvordan man kunne fått en bedre distribusjon på en selvstendig barnekortfilm i Norge enn det å bli inkludert i «julegullrekka for barn». At filmen også er laget her i Mosjøen gjør jo det hele ekstra koselig, sier Aleksander Leines Nordaas, som har regi og manus på filmen.

«Rallskanken» er en real Mosjøen-produksjon med illustrasjoner av Sandra Steffensen, animasjon av Simen Nyland og musikk av Raymond Enoksen.

Les også: Boka om Rallskanken endelig på plass
Les også: Hjertelig jakt på husrom
Les også: Tror på det nye og underlige

Kan ikke love tradisjon

Filmen ble første gang vist på NRK den 1. januar 2015, og har siden blitt vist 3. januar 2016, julaften 2016 og 3. februar i år. Nå skal den altså vises på julaften igjen, før den skal sendes 1. januar 2018. Etter dette har NRK rettighetene til å vise filmen 14 ganger til framover.

Men selv om filmen nå vises for andre julaften på rad, kan ikke NRK love at det blir en fast juletradisjon, eller hvilken kanal den kommer til å bli sendt på i framtiden. Statskanalen kan bare bekrefte at filmen passet godt på julaften både i fjor og i år.

– Det er en fin norsk animasjonsfilm som har et perspektiv på året som har gått, og så er det en fin produksjon, sier Ragnhild Fagervold, vaktsjef lineær publisering hos NRK Super.

– Litt praktisk og mest innhold

Hun legger til at det også er en praktisk årsak til at filmen vises på julaften.

– Vi sender både den nye og den originale versjonen av «Reisen til julestjernen» samtidig på NRK1 og NRK Super, og den nye versjonen er 10 minutter kortere enn den originale. Så da er det koseligere å sette på en norsk produksjon på NRK Super slik at vi kan samkjøre sendingene igjen til neste program. Så det er litt praktiske årsaker og mest innhold, slår Fagervold fast.

Artikkeltags

Kommentarer til denne saken