Gå til sidens hovedinnhold

Blåser liv i gammel bygdafestival. Kommer du?

Artikkelen er over 6 år gammel

Indianerfestivalen kan være historie. Det gjør at leirfjordingene blåser liv i en gammel festival. 27. juni gjenoppstår den originale Leirfjordfestivalen på Kviting.


Festivalen ble nedlagt i 1989, da etter en stordums forhistorie gjennom 70- og 80-tallet da tusenvis av mennesker valfartet til Leirfjord og til leirfjordfestivalen.


Nytt liv


Det har nå gått 26 år, men førstkommende lørdag skal Tove Nyland og resten av dugnadsgjengen ta imot feststemte helgelendinger som vil ha seg en skikkelig fest.

- Det begynner i rolige former på formiddagen. Da er det familieaktiviteter og aktiviteter for barna på grendehuset på Kviting. Vi skal ha tradisjonelle leker, men siden melkespannlemping var så populært på 70- og 80-tallet så har vi bestemt oss for at det skal vi også ha med, forteller Tove Nyland i U.L Fram.


Bygdafest


Lørdag kveld er det klart for en skikkelig fest med de populære bandene er QueDuhSka, Kill the lawyers og Too Far Gone, og nå håper Nyland at det skal bli klart for en god gammeldags bygdafest på Kviting.

– Ja, det skal ikke stå på stemningen, smiler hun.

Nå håper Nyland og ungdomslaget Fram at leirfjordfestivalen skal gjenoppstå som en fast tradisjon.

– Vi satser på at det blir en tradisjon, og håper derfor at folk fra hele Helgeland kommer. Det er satt opp transport begge veier, så det er bare å hive seg med, smiler hun." Da er det familieaktiviteter og aktiviteter for barna på grendehuset på Kviting. Vi skal ha tradisjonelle leker, men siden melkespannlemping var så populært på 70- og 80-tallet så har vi bestemt oss for at det skal vi også ha med.

Tove Nyland

U.L. FRAM


Kommentarer til denne saken