Er du Norges beste potetskreller?

POTETSHOW: 
NM i potetskrelling går av stabelen i Mosjøen under Tiendebyttet. Her er det Trond Are Rasmussen og Helge Brubakk i Helgeland Matfestival som demonstrerer sin eminente skrelleteknikk. 
(Foto: Eivind Biering-Strand)

POTETSHOW: NM i potetskrelling går av stabelen i Mosjøen under Tiendebyttet. Her er det Trond Are Rasmussen og Helge Brubakk i Helgeland Matfestival som demonstrerer sin eminente skrelleteknikk. (Foto: Eivind Biering-Strand)

Av
Artikkelen er over 10 år gammel

Det kan du finne ut ved å delta i NM i potetskrelling når Helgeland Matfestival går av stabelen i Mosjøen under Tiendebyttet.

DEL

Potet er tema for årets matfestival, og i den forbindelse skal regionens beste potetskreller kåres. Vinneren går videre til Norgesmesterskapet på Hamar 11. oktober.

– Dette gjør vi for å markere at 2008 er det internasjonale potetåret, og for å skape show og underholdning, forteller Trond Are Rasmussen i Helgeland Matfestival.

Han oppfordrer folk til å ta med seg den beste potetskrelleren fra kjøkkenskuffen hjemme. Så får deltakerne utdelt en bøtte med vann og to kilo poteter hver. Når startskuddet går, har du tre minutter på deg til å skrelle flest mulig poteter. Deretter blir mengden skrelte poteter veid, og bare de som er skikkelig skrelte, blir godkjent av dommeren. Den lokale vinneren, som får sponset tur til Hamar, kåres i finalen på torget lørdag.

– Vi håper mange folk stiller opp. Jeg tror det er mange gode skrellere her i distriktet, og vil skal nok finne en sterk NM-kandidat, mener Rasmussen.

Folk kan melde seg på konkurransen i teltet under matfestivalen.

– Hva skal til for å lykkes i en slik konkurransen?

– En kvesset potetskreller og en kombinasjon av hurtighet og ferdighet, smiler Rasmussen, som selv planlegger å delta i Norgesmesterskapet.

I fjor var nærmere 3.000 innom matfestivalen, som i år kan friste med blant annet kokken Jon Aga fra Vega Havhotell og helgrillet lam fra Hildurs Urterarium og Atle Tilrem. Mellom 20 og 25 utstillere vil være på plass i teltet når matfestivalen starter fredag 19. september.

Artikkeltags