Your Inner Voice. Vernissasje på Jacobsenbrygga i Sjøgata. Kunstinteresserte nipper til mozell i glass, tygger på ei drue og venter spent. Snart skal de vandre i bildekunst av Marit K. Skog, de skal lytte til musikk av Fred Endresen. Etter at kunstneren har ønsket velkommen overlates ordet til Johanne Skjølberg.

– Denne utstillingen markerer sånn jeg ser det en ny epoke for kunsten din. Tittelen gjenspeiler det, nå er det din indre stemme som taler til oss, alle filter er borte, sier hun blant annet. Men hvordan føles det egentlig for kunstneren selv?

– En kjempestor glede, men jeg vet at om ei stund vil jeg føle ei voldsom tomhet.

– Hvordan skal utstillingen feires?

– Jeg fikk ei flaske champagne av mamma, og jordbær, jeg skal dele med familien, smiler Marit. En kommentar fra mor Bjørg hører selvsagt med. Hva synes hun om datterens bilder?

– Jeg synes de er så bra! Det er bra forskjellig fra da hun begynte med bittesmå blomsterbilder. Nå har Marit fått utfolde seg.

En som også har fått utfolde seg er Fred Endresen. Han har satt musikk til Your Inner Voice. De første tonene høres allerede på hjørnet, utenfor Jacobsenbrygga.

– Musikken er fordelt på åtte punkter i rommet. Den skal fange oppmerksomheten slik at du plutselig ser et nytt bilde, sier Endresen. Han beskriver lydlandskapet som moderne musikk med en syklus på tjue minutter.

– Jeg var innom hos Marit flere ganger mens hun jobbet med bildene. Når jeg ser på bildene får jeg inntrykk av vannbevegelser, derfor prøvde jeg å overføre bevegelsene hennes i lydsettet.

Andre tolker bildene helt annerledes. Det er deres indre stemme.

– Jeg synes utstillingen er helt fantastisk. Noen bilder rører meg jo mer enn andre. Det var et her borte som slo meg på et eller annet vis, sier Hege Amundsen og viser vei.

Your Inner Voice blir hengende til 10. august.